Загнибіда Р.П.

 

Загнибіда Раїса Павлівна
Кандидат педагогічних наук,
доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи
Персональна інформаціяОсновні публікаціїДіяльністьКонтакти

ЗАГНИБІДА РАЇСА ПАВЛІВНА

кандидат педагогічних наук, доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи

 

Персональна інформація:

Мови: українська, німецька – читаю та перекладаю з словником

Посада: доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи

Вчений ступінь: кандидат педагогічних наук (спеціальність 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти)

Наукові інтереси: професійна освіта, дослідження методів формування професійних компетентностей у майбутніх фахівців готельно-ресторанної та курортної справи, питання сучасних методів та технологій приготування страв, зокрема етнічні особливості та технологія приготування страв в національній кухні із локальних і сезонних продуктів. Екологічно чисті технології обробки сировини для збереження натуральних властивостей.

ОСВІТА:

У 1987 р. закінчила Луцьке педагогічне училище ім. Ярослава Галана за спеціальністю «Початкова освіта» і отримала кваліфікацію «Вчитель початкових класів, старший піонервожатий».

У 2005  р. закінчила Прикарпатський університет ім. Василя Стефаника та отримала, з відзнакою, диплом спеціаліста за спеціальністю «Початкова освіта»,  кваліфікацію «вчитель початкових класів».

В 2007 р. здобула другий (магістерський) рівень вищої освіти у ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника і отримала з відзнакою диплом магістра за спеціальністю «Початкова освіта», кваліфікація: «викладач педагогіки, вчитель початкових класів».

У 2023 р.  здобула другу вищу освіту у Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника освітня програма «Курортна справа» і отримала кваліфікацію: ступінь вищої освіти магістр (диплом з відзнакою), галузь знань «Сфера обслуговування», спеціальність «Готельно-ресторанна справа»

У 2014 р. захистила кандидатську дисертацію в ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» за спеціальністю 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти   на тему : «Педагогічні умови професійного самовдосконалення майбутнього менеджера туризму в позааудиторній діяльності».

 Вчене звання:

доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи (атестат АД № 003485; рішення Атестаційної комісії Міністерства освіти і науки України Наказ №1553 від 16.12.2019р.; (Рішення Вченої ради ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» протокол  № 9    від   05.11.19 р.)

Відзнаки та нагороди:

2006 р. – грамота ректорату і профспілкового комітету «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»

2015 р. –  подяка ректора ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» з занесенням у трудову книжку

2017 р. – грамота Управління культури, національностей та релігій ОДА

2017 р. – почесна грамота ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»

2018 р. – Подяка міського голови Івано-Франківська з нагоди відзначення 15-річчя з часу створення інституту туризму з занесенням у трудову книжку

2022 р. – почесна грамота «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»

2023 р. – Подяка МОН України

 

Науковий доробок: авторка понад 100 наукових праць, 3 статті у виданнях, включених до наукометричних баз даних Web of Science та Scopus, 3 колективних монографій, 25 статей опублікованих у фахових виданнях України, 20 науково-методичних праць, понад 50 тез доповідей на вітчизняних конференціях і за кордоном, отримано 5 свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір. 

 

Наукометричні бази даних:

Наукометричні бази даних: Загнибіда

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9583-9973

 

Монографії :

  1. Загнибіда Р. П., Лояк Л. М. Кулінарна спадщина населення Прикарпаття. Dziedzictwo Kulturowe regionu pogranicza. Tom VIII. Corzow Wielko Polski, 2020. C. 285-299.
  2. Лілія Лояк, Раїса Загнибіда. Гастрономічний туризм та автентична кухня Покуття. Помежівꞌя історій. Націотворчі, культурні та туристичні виміри минулого і сьогодення України: Колект. Монограф. / Заг. наук. ред. І. Монолатія, Л.Польової. Івано-Франківськ. Лілея-НВ, 2023. С.231–243.
  3. Лояк Л., Загнибіда Р., Бурчак С. Стратегічні орієнтири кухні Гуцульщини: можливості і перспективи для розвитку гастрономічного туризму / Pro publĭco bono / Для загального добра : на пошану доктора історичних наук, професора Володимира Клапчука з нагоди його 60-річчя: Колективна монографія / Упор. Л.В. Польова, І.Я. Мендела, О.В. Поздняков / Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ : Фоліант, 2023. С. 272–284.

 

Статті у наукових виданнях, що цитуються у науко метричних базах Scopus та WoS:

  1. Klapchuk V.M., Klapchuk M.V., Zahnybida R.P., Pozdniakov O.V. Nature conservation areas in Galicia. Ukrainian Journal of Ecology. 2019. 9 (1). S. 204–209.
  2. Lesia V. Kovalska, Halyna P. Shchuka, Anzhella R. Mikhailuk, Raisa P. Zagnibida, Tetiana I. Tkachenko. Development of tourism is in the epoch of economically – politically reforms and war in Ukraine. Journ. Geol. Geograph. Geology, 2020/29(1). 94–101.
  3. Svitlana Vasylchak, Uliana Petrynyak, Liliia Loiak, Raisa Zagnybida, Olena Khomiv, Iryna Hnatenko*State regulation of employment in the labor market of territorial communities in the conditions of innovative development of entrepreneurship: aspects of management. Journal of Hygienic Engineering and Design. 40. P.304−311. https://keypublishing.org/jhed/jhed-volumes/jhed-volume-40-fpp-27-svitlana-vasylchak-uliana-petrynyak-liliia-loiak-raisa-zagnybida-olena-khomiv-iryna-hnatenko-2022-state-regulation-of-employment-in-the-labor-market-of-territori/ (Scopus)

 

Статті у фахових виданнях України: 

  1. Загнибіда Р. П. До питань формування професійної зрілості майбутніх менеджерів туризму. Вісник Черкаського університету. Педагогічні науки: збірник наукових праць. Черкаси, 2017.  Вип. № 2. 2017. С. 36-42.
  2. Загнибіда Р. П. Особливості формування професійної культури майбутніх менеджерів туризму. Вісник Черкаського університету. Педагогічні науки: збірник наукових праць. Черкаси, 2017. Вип. № 6. 2017. С.67-71.
  3. Загнибіда Р. П. Організація соціально-педагогічної роботи у сфері дозвілля учнів гірських шкіл. Наукове фахове видання з педагогічних наук. Гірська школа українських карпат: збірник наукових праць. Івано-Франківськ, 2018. № 18. С. 27-32.
  4. Загнибіда Р.П., Лояк Л.М. Формування комунікативної культури студентів у процесі професійної підготовки спеціалістів готельно-ресторанної справи. Наукове видання Обрії. Науково-педагогічни й журнал. Випуск №2(47), 2018. С.50-53.
  5. Загнибіда Р.П., Мицканюк Н. Я. Проблеми та перспективи розвитку ділового туризму в івано-франківській області. Карпатський край. Наукові студії з історії, культури, туризму: збірник наукових праць. Івано-Франківськ, 2019. № 1-2 (12-13). С. 146 – 152.
  6. Лояк Л.М., Загнибіда Р.П. Ресторанне господарство Прикарпаття: національна автентичність та світові тренди. Zeszytu Naukowego Prac Ukrainoznawczych NR 5.С.53−65.
  7. Загнибіда Р. П. Формування професійної етики майбутніх фахівців сфери гостинності. Вісник Лну імені Тараса Шевченка. Педагогічні науки № 3 (351), 2022 ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка», 2022. С. 246-255
  8. Сіра Е.О, Каролоп О.О, Загнибіда Р.П. Різноманітність культур у ресторанному бізнесі, вплив на розвиток гастрономічного туризму: проблеми та перспективи. Економіка та суспільство. 2024. № 61.

URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/3873

DOI: 10.32782/2524-0072/2024-61-154

 

Матеріали та тези доповідей конференцій, інші наукові статті:

  1. Загнибіда Р. П., Л.М. Лояк Сучасні тенденції розвитку ресторанного господарства у м. Івано-Франківську. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції “Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі”. (Київ, НУХТ, 22-23 березня 2017). Київ, 2017. С. 11-13.
  2. Загнибіда Р. П. Культура спілкування фахівців сфери готельно-ресторанного господарства. Збірник статей: Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Культура і готельно-ресторанна справа Українських Карпат: історія та сьогодення». (Івано-Франківськ, 5-6 грудня 2017) . Івано-Франківськ. С.70-76.
  3. Лояк Л.М. Загнибіда Р.П. Регіональні аспекти інноваційного розвитку підприємств у сфері ресторанного бізнесу. II International scientific conference Ekonomy and Management: Modern Transformation in the Age of Globalization, March 23, 2018, Klaipeda, Lithuania: Baltija Publishing. 198 pages. S. 125 – 128.
  4. Загнибіда Р. П. Вплив культури обслуговування на розвиток ресторанного господарства. Матеріали ІХ Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання». (Черкаси, 22-23 березня 2018 ). Черкаси. С. 52-56.
  5. Загнибіда Р. П. Розвиток ділового туризму в Івано-Франківську. Реалії та  перспективи  розвитку індустрії  гостинності  в  умовах  інтеграційних процесів:  тези  доповідей  Всеукраїнської науково-практичної  конференції.  Мукачево: РВВ МДУ, 2019. C.25-27.
  6. Загнибіда Р. П., Лояк Л. М. Формування комунікативних навиків у фахівців готельно-ресторанного господарства. Матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання»: 19–20 березня 2020 року, м. Черкаси [Електронний ресурс] : у 2-х томах / М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. Т. 1. Черкаси: ЧДТУ, 2020. С.32-35.
  7. Загнибіда Р. П., Глібко І. І. Удосконалення якості послуг у готельно-ресторанному господарстві. Рекреаційно-туристичний потенціал регіонів України: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку : матеріали ІV Всеукр. наук.-практ. інтернетконференції (м. Луцьк, 14–15 травня 2020 р.). Луцьк: Терен, 2020. С. 75-79.
  8. Загнибіда Р. П., Лояк Л. М. Кулінарна спадщина населення Прикарпаття. Dziedzictwo Kulturowe regionu pogranicza. Tom VIII. Corzow Wielko Polski, 2020. C. 285-299.
  9. Загнибіда Р. П., Лояк Л. М. Формування комунікативних навиків у фахівців готельно-ресторанного господарства. Матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання»: 19–20 березня 2020 року, м. Черкаси [Електронний ресурс] : у 2-х томах / М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т.  Т. 1. Черкаси: ЧДТУ, 2020. С.32-35.
  10. Загнибіда Р. П. Особливості якості послуг в готельно-ресторанному бізнесі. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Інновації управління продуктивністю та поліпшення якості зерна пшениці озимої, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели»: 30 вересня 2021 р., м. Полтава, ПДАУ. Полтава, 2021 р. С.173-176.
  11. Загнибіда І., Загнибіда Р. Використання сучасних цифрових технологій у підготовці майбутніх фахівців сфери гостинності. Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України: Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України» (Івано-Франківськ, 6 грудня 2022 р.) / Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника / гол. редкол. – проф. Володимир Клапчук. Івано-Франківськ, 2022. С.97–104.
  12. Кукурудз Р.,  Загнибіда Р. Борщ як символ української гастрономічної культури. Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України : Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України» (Івано-Франківськ, 6 грудня 2022 р.) / Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника / гол. редкол. – проф. Володимир Клапчук. Івано-Франківськ, 2022. С.287–292.
  13. Васильченко С., Лояк Л., Загнибіда Р. Актуальні проблеми управління підприємствами сфери ресторанного господарства в сучасних умовах. Економіко-соціальні відносини в галузі фізичної культури та сфері обслуговування: тези доповіді ІVміжнар.наук.-прак. конф., м. Львів, 21 верес.2022 р. Львів, 2022. С.214-216.
  14. Лояк Л. М., Загнибіда Р. П. Актуальні проблеми підприємницької діяльності у сфері ресторанного господарства. Матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції «Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі й торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи» ПДАУ, 15 лютого 2022 року. Полтава, 2022. С.158-162.
  15. Лояк Л., Загнибіда Р., Бурчак С. Актуальність та тенденції кулінарного дизайну у технології високої кухні. Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України : Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України» (Івано-Франківськ, 6 грудня 2022 р.) / Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника / гол. редкол. – проф. Володимир Клапчук. Івано-Франківськ, 2022. С.124–135.
  16. Загнибіда Р.П., Лояк Л.М. Гастрономічний туризм Прикарпаття: сучасний тренд та перспективи розвитку. Zeszytu Naukowego Prac Ukrainoznawczych 2022. NR 9.С. 81–93. https://zeszytnaukowy.ajp.edu.pl/resources/html/cms/MAINPAGE
  17. Загнибіда Р., Лояк Л. Сучасний стан діяльності підприємств сфери ресторанного господарства в умовах війни. Сталий розвиток економіки, суспільства та підприємництва [Електронний ресурс]: мaтepiaли Міжнар.наук.-практ. конф., Івано-Франківськ, 27–28 квітня 2023 р./ За ред. І. Перевозової. Львів: Видавець Кошовий Б.-П.О., 2023. С. 711–713.
  18. Загнибіда Р. П. Роль інноваційних форм та культури обслуговування в підвищенні ефективності ресторанного бізнесу. Матеріали VІІ Міжнародної науково-практичної конференції (заочна форма) «Формування та перспективи розвитку підприємницьких структур в рамках інтеграції до європейського простору», м. Полтава, 26 березня 2024р.  Полтава, 2024. С.128-132 с.
  19. Кукурудз Романа, Загнибіда Раїса. Інноваційне обладнання у технологіях ресторанної продукції: актуальність, ефективність та перспективи використання. Сучасні тренди розвитку сфери гостинності: адаптація до викликів сьогодення : матеріали І Всеукр. студент. наук.-практ. конференції / за ред. В. С. Великочого, Н. В. Мельник, м. Івано-Франківськ, 16 травня 2024 р. Електронне видання. Івано-Франківськ : Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2024. С.38-40.
  20. Грабар Тетяна, Загнибіда Раїса. Концепція закладів ресторанного господарства для відпочинку з дітьми. Сучасні тренди розвитку сфери гостинності: адаптація до викликів сьогодення : матеріали І Всеукр. студент. наук.-практ. конференції / за ред. В. С. Великочого, Н. В. Мельник, м. Івано-Франківськ, 16 травня 2024 р. Електронне видання. Івано-Франківськ: Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2024. . С.42-44.
  21. Малик Соломія, Загнибіда Раїса. Ексклюзивні технології сервісу у готелях курорту Буковель: тренди, проблеми, перспективи впровадження. Сучасні тренди розвитку сфери гостинності: адаптація до викликів сьогодення : матеріали І Всеукр. студент. наук.-практ. конференції / за ред. В. С. Великочого, Н. В. Мельник, м. Івано-Франківськ, 16 травня 2024 р. Електронне видання. Івано-Франківськ: Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2024. С.69-71.
  22. Кукурудз Романа. Загнибіда Р.П. Інноваційне обладнання у технологіях ресторанної продукції: актуальність, ефективність та перспективи використання. Еврика – ХXV. Збірник студентських наукових праць. Електронне видання. Івано-Франківськ : Прикарпат. нац. ун-т ім. В. Стефаника, 2024. С.231-233.

Авторські свідоцтва на твір:

  1. Загнибіда Р. П. Навчально-методичний посібник «Організація ресторанного господарства» / Загнибіда Р.П./ Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 82540..– Дата реєстрації – 26.10.2018 р.
  2. Загнибіда Р. П. Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт «Організація ресторанного господарства» /Загнибіда Р. П. / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 82536..– Дата реєстрації – 26.10.2018 р.
  3. Загнибіда Р. П. Методичні рекомендації «Професійне самовдосконалення майбутнього менеджера туризму в позааудиторній діяльності» / Загнибіда Р. П. / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 82537. .– Дата реєстрації – 26.10.2018 р.
  4. Загнибіда Р.П.,  Лояк  Л.М. Навчально-методичний посібник «Технологія продукції есторанного господарства. Лабораторний практикум» /  Р.П. Загнибіда, Л.М. Лояк /  Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 94371..– Дата реєстрації – 02.12.2019 р.
  5. Загнибіда Р.П. Навчально-методичний посібник «Етнічні кухні» / Загнибіда Р.П., Польова Л.В.. / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – № 94372. Дата реєстрації – 02.12.2019 р.

 

Навчально-методичні праці:

  1. Загнибіда Р. П. Організація ресторанного господарства: Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт для підготовки студентів спеціальності 242 «Турим» освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр». Івано-Франківськ,    136 с.
  2. Загнибіда Р.П., Лояк Л. М., Андрухів Я.М. Технологія продукції ресторанного господарства. Лабораторний практикум: Навчально-методичне видання. Івано-Франківськ, 2017. 68 с.
  3. Загнибіда Р. П. Організація ресторанного господарства: Навчально-методичний посібник для підготовки бакалаврів спеціальності «Туризм». Івано-Франківськ, 2017. 199 с.
  4. Загнибіда Р.П. Документоведення в готельно-ресторанній справі. Навчальні програми фахових дисциплін для підготовки бакалаврів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»: Навчально-методичний посібник.  За ред. проф. В.М. Клапчука. Івано-Франківськ: Фоліант, 2017.  С. 214 –218.
  5. Загнибіда Р.П. Культура в готельно-ресторанній справі. Навчальні програми фахових дисциплін для підготовки бакалаврів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»: Навчально-методичний посібник. За ред. проф. В.М. Клапчука. Івано-Франківськ : Фоліант, 2017. С. 205 –209.
  6. Загнибіда Р.П. Культура в готельно-ресторанній справі. Готельно-ресторанна справа (самостійна робота студентів) : навч. метод. посіб. відп. ред. проф. В.М. Клапчук. Івано-Франківськ: Фоліант, 2017. C.192–199.
  7. Загнибіда Р.П. , Польова Л.В. Етнічні кухні: Навчально-методичний посібник. Київ. Видавничий дім « АртЕк»,   107 с.
  8. Загнибіда Р.П., Лояк Л. М. Технологія продукції ресторанного господарства. Лабораторний практикум: Навчально-методичне видання. Івано-Франківськ, 2019. 85 с.
  9. Загнибіда Р.П. Барна справа. Навчально-методичний посібник.. Івано-Франківськ, 2020. 292 с.
  10. Загнибіда Р.П. Організація ділових прийомів. Курортна справа : Освітньо-професійна програма та робочі програми навчальних дисциплін: Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 132-138.
  11. Загнибіда Р.П. Технологія продукції ресторанного господарства. Готельно-ресторанна справа: Силабуси: Навчально-методичний посібник/ За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 116-124.
  12. Методичні рекомендації до написання дипломної роботи бакалавра для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» / [Клапчук В.М., Загнибіда Р.П., Котенко Р.М., Лояк Л.М., Мельник Н.В., Мендела І.Я., Новосьолов О.В., Польова Л.В.]. Івано-Франківськ: Територія друку. 2023. 40 с.
  13. Загнибіда Р.П., Лояк Л.М. Навчально-методичні рекомендації до написання курсових робіт з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа. Івано-Франківськ: Територія друку, 2024. 34 с.
  14. Загнибіда Р.П., Лояк Л.М. Навчально-методичні рекомендації до написання курсових робіт з дисципліни «Ресторанна справа» для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ОПП «Міжнародний готельний бізнес». Івано-Франківськ: Територія друку, 2024. 34 с.

 

В 1987-1997 рр. – вчитель  початкових класів у Мислятинській неповній середній школі Ізяславського району Хмельницької області;

З 2003 року – старший лаборант кафедри географії та природознавства Педагогічного інституту Прикарпатського університету імені Василя Стефаника. Цього ж року була переведена на посаду старшого лаборанта кафедри туристичної діяльності Інституту туризму Прикарпатського університету імені Василя Стефаника.

З 2005 року по 2014 рік – методист заочної форми навчання Інституту туризму.

З 2007 року по 2010 рік – асистент кафедри туризму та краєзнавства (за сумісництвом)

З 2010 по 2014 рік – викладач кафедри готельно-ресторанної справи Інституту туризму (за сумісництвом).

З 2014 року – старший викладач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи

З 2015 року по даний час – доцент  кафедри готельно-ресторанної та курортної справи

У 2019 році присвоєно вчене звання доцента кафедри готельно-ресторанної та курортної справи.

 

Підвищення кваліфікації, проходження стажування:

  1. Наукове стажування без відриву від виробництва у Ужгородському національному університеті на тему «Інноваційні підходи до підготовки фахівців готельно-ресторанної справи» 25.10-31.12.2019р. та 02.01-25.04.2020 р. Довідка № 1520/01-04 від 15.06.2020 р.
  2. Підвищення кваліфікації «Організація дистанційного навчання засобами G Suite for Education «Я роблю це так»» Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника 2020 р. Сертифікат № 202004/10472.
  3. Міжнародне стажування «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід» в обсязі 180/6 кредитів ЕКТС, (Польща-Україна) у період з 11.09.2021р. по 17.10.2021 р. Сеrtifikate Series and registration number:SZFL-000959
  4. Курс підвищення кваліфікації LEVEL UP РАЗОМ З REIKARTZ в обсязі 30/1 кредит ЕКТС, в Навчальному центрі готельної і ресторанної справи Reikartz Hotel Group у період з 18.10.2021 р. по 31.10.2021 р. Certificate TQOJAGCE000177.
  5. Міжнародне стажування (підвищення кваліфікації) на тему: «Інноваційна освіта як драйвер сталого розвитку дестинацій: Україна-Польща» (модуль «Тренди в готельно-ресторанному бізнесі»), в обсязі 150 годин: 90 годин/ 3 кредити ЄКТС, 60 годин/ 2 кредити ЄКТС – (індивідуальна робота) з 20 листопада до 22 грудня 2021 року та з 20 січня до 24 січня 2022 року (м. Лодзь, Польща). CIP-0004/2022
  6. Курси підвищення кваліфікації Modern world trends in the development of science and information technology. Varna University of management. 07.07 – 17.07.2022. Certificate of completion від 17.07.2022.
  7. Наукове стажування без відриву від виробництва у Карпатському національному природному парку у період з 17.10. – 28.11.2022 р. Довідка №8 від 02.01.2023.
  8. Курси підвищення кваліфікаці Modern methods and technologies of education in EU higher educational institutions. Varna University of management. Certificate of completion 21.07- 02.08.2023 р.
  9. Підвищення кваліфікації. Ключові елементи формування проєктної заявки. Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника 09.02 – 16.02.2023. Сертифікат СА23 №00022.
  10. Курс підвищення кваліфікації в обсязі 120/4 кредитв ЕКТС, в Навчальному центрі готельної і ресторанної справи «Optima Hotel&Reikartz» у період з 03.10.2023 р. по 28.10.2023 р. Certificate 47MFJM-CE000118).
  11. Підвищення кваліфікації. «Організація та проведення гастрономічних турів» в обсязі 60/2 кредитів ЕКТС, від громадських спілок «Всеукраїнська асоціація гідів» та « Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму» від 1 жовтня до 10 грудня 2023 року.
  12. Стажування (клмплексне підвищення кваліфікації) у вигляді одноденного ресторанного курсу на тему «Висококласний сервіс задля успіху», пройденого в Edem Resorts Medikal&SPA DSL 24.04.2024 року обсягом 15 годин (0,5 кредиту ЕKTS).
  13. Львівський торговельно-економічний університет Навчання та підвищення кваліфікації (стажування) Сертифікат №113/16 «Педагогічна техніка викладання дисциплін спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (180 годин  (6 кредитів ЄКТС)) 08.04-20.05.2024.

 

ГРОМАДСЬКА ТА ОРГАНІЗАЦІЙНА РОБОТА

  1. Член Вченої ради факультету туризму
  2. Заступник декана факультету туризму з виховної роботи.

 

Професійні товариства:

з 2023 р. – членкиня ГО «Професійне об’єднання викладачів і науковців зі сфери обслуговування» (від 2023р., посвідчення № 023)

з 2023 р. – членкиня ГС «Всеукраїнська асоціація гідів» (від 2023р., посвідчення № 0454)