Zahnybida R.P.

 

Zahnybida R.P.

PhD in pedagogical sciences

Associate Professor of Hotel, Restaurant and Resort Business

 

 

Personal informationPublicationsActivityContacts

ZAGNYBIDA RAISA PAVLIVNA

Candidate of Pedagogical Sciences, Associate Professor of Hotel, Restaurant and Resort Business

PERSONAL DATA: Ukrainian, married, born in 1967

JOB TITLE: Associate Professor of Hotel, Restaurant and Resort Business

SCIENTIFIC DEGREE: Candidate of Pedagogical Sciences

LANGUAGES: Ukrainian, Russian – fluent, German – elementry.

EDUCATION:

Secondary education : Yaroslav Galan Lutsk Pedagogical School (1983-1987) Qualification of primary school teacher, senior pioneer counselor.

Higher education: Precarpathian National Vasyl Stefanyk University (2002-2005). Qualification: primary school teacher. Diploma of a specialist with honors VA № 28049457 as of 01.07.2005

State Institution of Higher Learning “Precarpathian National Vasyl Stefanyk University. (2007-2008). Qualification: teacher of pedagogy, primary school teacher. Master’s degree with honors VA № 35385974 as of 01.07.2008

Thesis: “Patriotic education of primary school students by means of tourist and local lore means ”. Academic Supervisor – Associate Professor of Tourism and Local History, Faculty of Tourism, State Institution of Higher Learning “Precarpathian National Vasyl Stefanyk University” Ph.D., Associate Professor Humenyuk Halyna Mykhailivna.

PhD dissertation: “Pedagogical conditions of professional self-improvement of a would-be tourism manager in extracurricular activities”. Supervisor – Candidate of Pedagogical Sciences, Associate Professor, Professor of Social Work and Social Pedagogy, Cherkasy National University named after Bohdan Khmelnytsky – Maiboroda Halyna Yakivna.

The Degree of Candidate of Pedagogical Sciences in specialty 13.00.04 – Theory and Methods of Vocational Education was awarded by the decision of the specialized academic council of Pereyaslav-Khmelnytsky State Pedagogical University named after Hryhoriy Skovoroda (diploma DK № 022517 as of 26.06.2014).

ACADEMIC TITLE:

Associate Professor of Hotel, Restaurant and Resort Business (Certificate AD № 003485; Decision of the Certification Commission of the Ministry of Education and Science of Ukraine Order № 1553 as of 16.12.2019; (Decision of the Academic Council of Precarpathian National Vasyl Stefanyk University protocol № 9 as of 05.11.19)

Total printed works – over 60

  1. Загнибіда Р. П., Лояк Л. М. Культурна спадщина населення Прикарпаття. Dziedzictwo Kulturowe regionu pogranicza. Tom VIII. Corzow Wielko Polski, 2020. C. 285-299.
  2. Klapchuk V.M., Klapchuk M.V., Zahnybida R.P., Pozdniakov O.V. Nature conservation areas in Galicia. Ukrainian Journal of Ecology. 2019. 9(1). S. 204–209.
  3. Lesia V. Kovalska, Halyna P. Shchuka, Anzhella R. Mikhailuk, Raisa P. Zagnibida, Tetiana I. Tkachenko. Development of tourism is in the epoch of economically – politically reforms and war in Ukraine. Geol. Geograph. Geology, 2020/29(1). 94–101.
  4. Загнибеда Р.П. К вопросу профессиональной подготовки будущих менеджеров туризма. Science and education a new dimension: Pedgogy and Psychology. 2013. Vol. 7. С. 73–76.
  5. Загнибіда Р.П. Развитие прфессионализма будущих специалистов по туризму в процессе самоусовершенствония. YEARBOOK OF INTERNATIONAL UNIVERSITY COLLEGE: TENTH INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE EDUCATIONAL MANAGEMENT: EFFECTIVE PRACTICES Scientific Research and Creativity. Будапешт, 2014. Volume VII. С. 307–314.
  6. Загнибіда Р.П. Характеристика чинників процесу професійного самовдосконалення майбутніх менеджерів туризму. Вісник Черкаського університету. Педагогічні науки: збірник наукових праць. Черкаси, 2010. Вип. 183. Ч. ІV. С. 52–55.
  7. Загнибіда Р.П. Активізація потребно-мотиваційної сфери студентів як чинник оптимізації самостійної пізнавальної діяльності. Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Луганськ, 2011. Вип. 4 (215). Ч. ІІ. С. 172–177.
  8. Загнибіда Р.П. Формування у майбутніх менеджерів туризму потреби в професійному самовихованні. Вісник Черкаського університету. Педагогічні науки: збірник наукових праць Черкаси, 2011. Вип. 203. Ч. ІІІ. С. 35–39.
  9. Загнибіда Р.П. Особливості формування комунікативної компетентності майбутніх менеджерів туризму в позааудиторній роботі ВНЗ. Вісник Черкаського університету. Педагогічні науки: збірник наукових праць. Черкаси, 2012. Вип. 10 (223). С. 51–54.
  10. Загнибіда Р.П. Теоретичний аналіз дефініції «професійне самовдосконалення менеджера туризму. Вісник Черкаського університету. Педагогічні науки: збірник наукових праць. Черкаси, 2013. Вип. 10 (263). С. 57–61.
  11. Загнибіда Р.П. Особливості професійного самовдосконалення майбутніх менеджерів туризму. Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Луганськ, 2013.  Вип. 18 (277). Ч. ІІІ.  С. 39–44.
  12. Загнибіда Р.П., Л.В. Польова. Значення готельного господарства в збільшенні конкурентоспроможності туристичної індустрії. Карпатський край. Наукові студії з історії, культури, туризму: збірник наукових праць. Івано-Франківськ, 2014. Вип. № 2 (5). С. 165–170.
  13. Загнибіда Р. П., Л.В. Польова Пoзaaудитopнa дiяльнicть як складова професійної пiдгoтoвки майбутніх фахівців сфери обслуговування. Вісник Черкаського університету. Педагогічні науки: збірник наукових праць. Черкаси, 2014. Вип. № 30 (323). С. 73–81.
  14. Загнибіда Р.П. Пoзaaудитopнa дiяльнicть студентів у системі їхньої професійної підготовки. Вісник Черкаського університету. Педагогічні науки: збірник наукових праць. Черкаси, 2015. Вип. № 10 (343). С. 59–69.
  15. Загнибіда Р.П. Професійне самовдосконалення майбутніх менеджерів туризму. Карпатський край. Наукові студії з історії, культури, туризму: збірник наукових праць. Івано-Франківськ, 2015. № 1–2 (6–7). С. 162–167.
  16. Загнибіда Р.П. Акмеологічні ресурси розвитку майбутніх фахівців з туризму і формування формування їх професіоналізму». Педагогічна освіта: теорія і практика. Збірник наукових праць. Кам’янець-Подільський,    Вип. 19 (2–2015).  Ч. 1. С.208–214.
  17. Загнибіда Р. П. Значення педагогічних умов у процесі самовдосконалення майбутніх менеджерів туризму в позааудиторній діяльності. Science and education a new dimension: Pedgogy and Psychology. Будапешт, 2016. ІV (42),  Issue: 87.  С. 49–54.
  18. Загнибіда Р.П. Пoзaaудитopна дiяльнicть як нeвiд’ємна cклaдoва пpoфeciйнoї підготовки фахівців сфери обслуговування. Педагогічний альманах, КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»: збірник наукових праць. Херсон, 2016. Вип. 29. С. 129–136.
  19. Загнибіда Р.П., Лояк Л.М. Характеристика регіональних аспектів розвитку ресторанного господарства як складової туристичної індустрії. Карпатський край. Наукові студії з історії, культури, туризму: збірник наукових праць. Івано-Франківськ, 2016. № 8. С. 150 – 158.
  20. Загнибіда Р. П. Обгрунтування педагогічних умов самовдосконалення майбутніх менеджерів туризму у позааудиторній діяльності. Вісник Черкаського університету. Педагогічні науки: збірник наукових праць. Черкаси, 2016. Вип. 8 (343). С. 43–50.
  21. Загнибіда Р. П. До питань формування професійної зрілості майбутніх менеджерів туризму. Вісник Черкаського університету. Педагогічні науки: збірник наукових праць. Черкаси, 2017.  Вип. № 2. 2017. С. 36-42.
  22. Загнибіда Р. П. Особливості формування професійної культури майбутніх менеджерів туризму. Вісник Черкаського університету. Педагогічні науки: збірник наукових праць. Черкаси, 2017. Вип. № 6. 2017. С.67-71.
  23. Загнибіда Р. П. Організація соціально-педагогічної роботи у сфері дозвілля учнів гірських шкіл. Наукове фахове видання з педагогічних наук. Гірська школа українських карпат: збірник наукових праць. Івано-Франківськ, 2018. № 18. С. 27-32.
  24. Загнибіда Р.П., Лояк Л.М. Формування комунікативної культури студентів у процесі професійної підготовки спеціалістів готельно-ресторанної справи. Наукове видання Обрії. Науково-педагогічни й журнал. Випуск №2(47), 2018. С.50-53.
  25. Загнибіда Р.П., Мицканюк Н. Я. Проблеми та перспективи розвитку ділового туризму в івано-франківській області. Карпатський край. Наукові студії з історії, культури, туризму: збірник наукових праць. Івано-Франківськ, 2019. № 1-2 (12-13). С. 146 – 152.

 

Посібники та авторські свідоцтва на твір:

  1. Загнибіда Р.П., Лояк Л.М. Організація ресторанного господарства: метод. реком. до виконання курсової роботи дисципліни. Івано-Франківськ: Фоліант, 2012. 65 с.
  2. Загнибіда Р.П. Професійне самовдосконалення майбутнього менеджера туризму в позааудиторній діяльності: метод. реком.. Черкаси: ФОП Гордієнко Є.І., 2013. 106 с.
  3. Загнибіда Р. П. Організація ресторанного господарства: Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт для підготовки студентів спеціальності 242 «Турим» освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр». Івано-Франківськ,    136 с.
  4. Загнибіда Р.П., Лояк Л. М., Андрухів Я.М. Технологія продукції ресторанного господарства. Лабораторний практикум: Навчально-методичне видання. Івано-Франківськ, 2017. 68 с.
  5. Загнибіда Р. П. Організація ресторанного господарства: Навчально-методичний посібник для підготовки бакалаврів спеціальності «Туризм». Івано-Франківськ, 2017. 199 с.
  6. Загнибіда Р.П. Документоведення в готельно-ресторанній справі. Навчальні програми фахових дисциплін для підготовки бакалаврів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»: Навчально-методичний посібник.  За ред. проф. В.М. Клапчука. Івано-Франківськ: Фоліант, 2017.  С. 214 –218.
  7. Загнибіда Р.П. Культура в готельно-ресторанній справі. Навчальні програми фахових дисциплін для підготовки бакалаврів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»: Навчально-методичний посібник. За ред. проф. В.М. Клапчука. Івано-Франківськ : Фоліант, 2017. С. 205 –209.
  8. Загнибіда Р.П. Культура в готельно-ресторанній справі. Готельно-ресторанна справа (самостійна робота студентів) : навч. метод. посіб. відп. ред. проф. В.М. Клапчук. Івано-Франківськ: Фоліант, 2017. C.192–199.
  9. Загнибіда Р.П., Польова Л.В. Етнічні кухні: Навчально-методичний посібник. Київ. Видавничий дім « АртЕк»,   107 с.
  10. Загнибіда Р.П., Лояк Л. М. Технологія продукції ресторанного господарства. Лабораторний практикум: Навчально-методичне видання. Івано-Франківськ, 2019. 85с.
  11. Загнибіда Р.П. Барна справа. Навчально-методичний посібник.. Івано-Франківськ, 2020. 292с.
  12. Загнибіда Р.П. Навчально-методичний посібник «Організація ресторанного господарства» Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 82540. Дата реєстрації – 26.10.2018 р.
  13. Загнибіда Р.П. Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт «Організація ресторанного господарства». Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 82536. Дата реєстрації – 26.10.2018 р.
  14. Загнибіда Р.П. Методичні рекомендації «Професійне самовдосконалення майбутнього менеджера туризму в позааудиторній діяльності». Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 82537. Дата реєстрації – 26.10.2018 р.
  15. Загнибіда Р.П. Навчально-методичний посібник «Технологія продукції ресторанного господарства». Лабораторний практикум. / Загнибіда Р.П., Лояк Л.М./ Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 94371. Дата реєстрації – 02.12.2019 р.
  16. Загнибіда Р.П. Навчально-методичний посібник «Етнічні кухні» / Загнибіда Р.П., Польова Р.П. / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – № 94372. Дата реєстрації – 02.12.2019 р.

RESEARCH INTERESTS:

professional education, research and optimization methods for the formation of professional competence of future experts in the hotel, restaurant and resort business, in particular the issues ethnic peculiarities of national cuisine , hotel and restaurant business.