Польова Л.В.

Польова Леся Василівна

Кандидат педагогічних наук,
доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи,

Заступник декана з наукової роботи

 

Персональна інформаціяОсновні публікаціїДіяльністьКонтакти

ОСОБИСТІ ДАНІ:

Мови: українська, польська, англійська.
Посада: доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Вчений ступінь: кандидат педагогічних наук (спеціальність «теорія і методика професійної освіти»)

Наукові інтереси:
Професійна підготовка фахівців готельно-ресторанної та туристичної сфери
Формування професійних компетентностей у майбутніх фахівців сфери обслуговування
Інноваційні методи, форми та технології навчання персоналу сфери обслуговування

ОСВІТА:
У 1998 р. вступила до Прикарпатського університету імені Василя Стефаника і здобула ступінь магістра «польської мови і літератури та української мови та літератури».
У 2002 р. навчалась у Варшавському національному університеті імені Кардинала Вишенського.

2007–2011 рр. – навчалась в аспірантурі з відривом від виробництва в Черкаському національному університету імені Богдана Хмельницького.

У 2011 р. захистила кандидатську роботу у Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті імені Григорія Сковороди за спеціальністю 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти на тему «Професійна підготовка менеджерів туризму в Польщі».

У 2023 році здобула ступінь магістра за освітньою програмою “Курортна справа” з галузі знань “Сфера обслуговування”, спеціальності “Готельно-ресторанна справа” у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.

Вчене звання:
доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи (атестат 12 ДЦ №036590; рішення Атестатційної колегії від 21 листопада 2013 року; протокол №8/02-Д).

 

Відзнаки та нагороди:

2013 р.  – лауреат премії голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради в номінації «Молодий вчений року».

2013 р.  – грамота начальника управління зовнішніх економічних звязків і туризму облдержадміністрації з нагоди Всесвітнього дня туризму

В 2014 р. – отримала нагрудний знак з нагоди Дня університету у номінації «Молодий вчений року».

2015 р. – грамота міського голови з нагоди 75-річчя заснування університету.

2017 р.  – почесна грамота ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» з нагоди відзначення 10-річчя з часу створення кафедри готельно-ресторанної та курортної справи факультету туризму.

2020 р.  – почесна грамота ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» з нагоди  святкування 80-річчя університету.

2023 р. – Грамота Івано-Франківської обласної державної адміністрації з нагоди 20-річниці.

2023 р. – Нагрудний знак з нагоди 20 річчя Факультету туризму

2023 р. – Подяка ТОВ «Тревел Стаді Ворк» за плідну співпрацю в організації міжнародних студентських практик

 

  • ПУБЛІКАЦІЇ
    • 6 монографій,
    • понад 80 навчально-методичних посібників,
    • понад 210 наукових праць,
    • 12 авторських свідоцтв.

 

Наукометричні бази даних:

https://orcid.org/0000-0003-2971-5993

https://scholar.google.com/citations?hl=ru&user=cQ_JrMAAAAAJ

https://independent.academia.edu/%D0%9B%D0%B5%D1%81%D1%8F%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D0%B2%D0%B0

https://www.researchgate.net/signup.SignUp.html

 

 

Монографії:

  1. Архипова С.П. Професійна підготовка менеджерів туризму в Польщі : Монографія / С.П. Архипова, Л.В. Польова. – Івано-Франківськ : НАІР, 2012. – 297 с.
  2. Архипова С.П. , Польова Л.В. Економічний, організаційний та правовий механізм підтримки і розвитку підприємництва : колективна монографія ; за ред. О. В. Калашник, Х. З. Махмудова, І. О. Яснолоб. Полтава : Видавництво ПП «Астрая», 2019. С.126-132.
  3. Архипова С.П., Каменова Д. Польова Л.В. Використання комп’ютерної техніки, комп’ютерних комунікацій та інформаційних технологій у професійній підготовці майбутніх фахівців. Економічний, організаційний та правовий механізм підтримки і розвитку підприємництва : колективна монографія ; за ред. О. В. Калашник, Х. З. Махмудова, І. О. Яснолоб. Полтава : Видавництво ПП «Астрая», 2020. С.286-294.
  4. Ludmila Knodel, Lesya Polyova. Education system: foreign experience. Educational space: post-non-classical perspectives/ Eds. Dimitrina Кamenova, Svitlana Arkhypova.–Varna: Varna university of management, 2023. P.178-200.
  5. В. М. Клапчук, Л. В. Польова. Курорти Східної Галичини (1910–1923 рр.). Помежів’я історій. Націотворчі, культурні та туристичні виміри минулого і сьогодення України : Колективна монографія / Заг. наук. ред. І. Монолатія, Л. Польової. Івано-Франківськ : Лілея НВ, 2023. С.209-217.
  6. Польова Л.В Смак Гуцульщини: крафтове виробництво сирів. Pro publĭco bono / Для загального добра : на пошану доктора історичних наук, професора Володимира Клапчука з нагоди його 60-річчя : Колективна монографія / Упор. Л.В. Польова, І.Я. Мендела, О.В. Поздняков / Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ : Фоліант, 2023. С.301-310.
  7. Polova, О. Plaksiuk. Use of social networks in the hotel business. Modern trends in the science, education and business: Monograph. Varna: Varna University of Management. 2024. S. 168-189. DOI:10.54055/GLVJ9614 ISBN: 978-954-635-041-1

 

Скопус:

  1. Klapchuk, V., Polyova L., Loyak L., Mendela I. Major and local railways in Bukovina before World War I. Echa Przeszłości. 2022. # XXIII/2. P. 59–79. DOI 10/31648/ep.8389 https://czasopisma.uwm.edu.pl/index.php/ep/article/view/8389- Scopus
  2. Клапчук В.М., Польова Л.В., Новосьолов О.В. Видобування солі в Галичині (1867–1914 рр.). Сторінки історії України. № 55. С. 71–87. DOI: https://doi.org/10.20535/2307-5244.55.2022.269752WoS

 

Навчально-методичні праці:

  1. Курортна справа (самостійна робота студентів): Навчально-методичний посібник / За ред. проф. В.М.Клапчука / Факультет туризму, ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». Івано-Франківськ : «Фоліант», 2018. 147 с.
  2. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма практики для студентів І курсу ОР «магістр» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» (Освітно-професійна програма «Курортна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : «Фоліант». 23 с.
  3. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма виробничої практики для студентів II курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : «Фоліант», 2018. 28 с.
  4. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма практики для студентів ІІ курсу зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : «Фоліант», 30 с.
  5. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма практики для студентів ІIІ курсу зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : «Фоліант», 30 с.
  6. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма практики для студентів ІV курсу зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : «Фоліант», 35 с.
  7. Клапчук В.М., Польова Л.В. Наскрізна програма практики для студентів зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» (магістратура – освітня програма «Курортна справа»). : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : «Фоліант», 22 с.
  8. Польова Л.В., Загнибіда Р.П. Етнічні кухні : Навчально–методичний посібник. Київ, Видавничий дім «АртЕк», 2019. 107 с.
  9. Польова Л.В. Світове готельне господарство : Навчально-методичний посібник. Київ, Видавничий дім «АртЕк», 2019. 274 с.
  10. Навчально-методичний посібник з організації та проведення науково-дослідної практики зі спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм» / [Укладачі: Л.В. Ковальська, Л.В. Польова]. – Івано-Франківськ, 2020.  26 с.
  11. Клапчук В.М., Польова Л.В. Наскрізна програма практики зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ, 2020. 20 с. (Електронне видання).
  12. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма виробничої практики для студентів II курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ, 2020. 28 с. (Електронне видання).
  13. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма виробничої практики для студентів III курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ, 2020. 27 с. (Електронне видання).
  14. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма виробничої практики для студентів IV курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ, 2020. 31 с. (Електронне видання).
  15. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма виробничої практики для студентів I курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» (Освітньо-професійна програма «Курортна справа»): Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ, 2020. 22 с. (Електронне видання).
  16. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма виробничої практики для студентів II курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» (Освітньо-професійна програма «Курортна справа»): Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ, 2020. 23 с. (Електронне видання).
  17. Клапчук В.М., Польова Л.В. Виробнича й асистентська практика зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (ОПП «Курортна справа») : Навчальний посібник. Івано-Франківськ : «Фоліант», 2021. 56 с.
  18. Клапчук В.М., Польова Л.В. Наскрізна програма практики зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : «Фоліант», 2021. 20 с.
  19. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма виробничої практики для студентів II курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : «Фоліант», 2021. 28 с.
  20. Курортна справа : Освітньо-професійна програма та робочі програми навчальних дисциплін : Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / [Клапчук В.М., Польова Л.В., Новосьолов О.В., Мендела І.Я., Стинська В.В., Лояк Л.М., Загнибіда Р.П., Шикеринець В.В.]/ Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. 246 с. (4,1 друк. арк.)
  21. Готельно-ресторанна справа : Силабуси : Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. 280 с. (4,1 друк. арк.)
  22. Польова Л.В. Готельний ринок світу. Курортна справа : Освітньо-професійна програма та робочі програми навчальних дисциплін : Навчально-методичний посібник. Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 58–64.
  23. Польова Л.В. Ділові та протокольні заходи в ГРС. Курортна справа : Освітньо-професійна програма та робочі програми навчальних дисциплін : Навчально-методичний посібник. Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 64–70.
  24. Польова Л.В. Інклюзивні послуги у курортній сфері. Курортна справа : Освітньо-професійна програма та робочі програми навчальних дисциплін : Навчально-методичний посібник. Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 75–81.
  25. Польова Л.В. Моніторинг курортів України. Курортна справа : Освітньо-професійна програма та робочі програми навчальних дисциплін : Навчально-методичний посібник. Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 114–119.
  26. Польова Л.В. Обслуговування у курортних закладах розміщення. Курортна справа : Освітньо-професійна програма та робочі програми навчальних дисциплін : Навчально-методичний посібник. Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 119–125.
  27. Польова Л.В. Професійне спілкування польською мовою. Курортна справа : Освітньо-професійна програма та робочі програми навчальних дисциплін : Навчально-методичний посібник. Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 166–176.
  28. Польова Л.В., Клапчук В.М. Світове готельне господарство. Готельно-ресторанна справа : Силабуси : Навчально-методичний посібник. Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 67–70.
  29. Польова Л.В. Організація SРА у курортних готелях. Готельно-ресторанна справа : Силабуси : Навчально-методичний посібник. Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 179–184.
  30. Польова Л.В. Wellness-технології у відпочинкових закладах. Готельно-ресторанна справа : Силабуси : Навчально-методичний посібник. Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 184–189.
  31. Польова Л.В. Виставкові страви світу. Готельно-ресторанна справа : Силабуси : Навчально-методичний посібник. Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 179–184.
  32. Польова Л.В. Етнічні кухні. Готельно-ресторанна справа : Силабуси : Навчально-методичний посібник. Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 247–250 .
  33. Польова Л.В. Кулінарне мистецтво. Готельно-ресторанна справа : Силабуси : Навчально-методичний посібник. Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 250–254.
  34. Польова Л.В. Кухні народів світу. Готельно-ресторанна справа : Силабуси : Навчально-методичний посібник. Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 254–257.
  35. Клапчук В.М., Польова Л.В. Туристичні центри світу. Готельно-ресторанна справа : Силабуси : Навчально-методичний посібник. Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 276–280.
  36. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма виробничої практики для студентів II курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : видавець Кушнір Г.М., 2023. 31 с.
  37. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма виробничої практики для студентів III курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : Видавець Кушнір Г.М., 2023. 30 с.
  38. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма виробничої практики для студентів IV курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : видавець Кушнір Г.М., 2023. 33 с.
  39. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма виробничої практики для студентів I курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» (Освітньо-професійна програма «Курортна справа»): Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : видавець Кушнір Г. М., 2023. 24 с.
  40. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма виробничої практики для студентів II курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» (Освітньо-професійна програма «Курортна справа»): Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : видавець Кушнір Г.М., 2023. 25 с.
  41. Клапчук В.М., Польова Л.В. Наскрізна програма практики зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : видавець Кушнір Г.М., 2023. 22 с.
  42. Клапчук В.М., Польова Л.В. Програма з організації та проведення науково-дослідної практики зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» (освітньо-професійна справа «Курортна справа»: Навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ : видавець Кушнір Г.М., 2023. 27 с.
  43. Клапчук В.М., Мендела І.Я., Польова Л.В. Методичні рекомендації до виконання дипломної роботи за другим (магістерським) рівнем вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» освітньо-професійна програма «Курортна справа»). Вид. 2-ге, перероб. і доп. Івано-Франківськ, 2024. 44 c.
  44. Методичні рекомендації до написання дипломної роботи бакалавра для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» / [Клапчук В.М., Мендела І.Я., Польова Л.В., Загнибіда Р.П., Котенко Р.М., Лояк Л.М., Мельник Н.В., Новосьолов О.В.]. ІваноФранківськ: Територія друку. 2024. 40 с.
  45. Польова Л.В. Готельний ринок світу. Силабуси навчальних дисциплін Освітньо-професійної програми «Курортна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2024. С.11-15.
  46. Польова Л.В. Обслуговування у курортних закладах розміщення. Силабуси навчальних дисциплін Освітньо-професійної програми «Курортна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2024. С.40-45.
  47. Польова Л.В. Ділові та протокольні заходи в ГРС. Силабуси навчальних дисциплін Освітньо-професійної програми «Курортна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2024. С.95-99.
  48. Польова Л.В. Інклюзивні послуги у курортній сфері. Силабуси навчальних дисциплін Освітньо-професійної програми «Курортна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2024. С.103-107.
  49. Польова Л.В. Моніторинг курортів України. Силабуси навчальних дисциплін Освітньо-професійної програми «Курортна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2024. С.117-120.
  50. Польова Л.В. Професійне спілкування польською мовою. Силабуси навчальних дисциплін Освітньо-професійної програми «Курортна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» : Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2024. С.132-138.
  51. Польова Л.В. Міжнародна готельна індустрія : Навчальний посібник. Івано-Франківськ: Територія друку, 2024. 178 с.
  52. Польова Л.В. Обслуговування у курортних закладах розміщення : Навчальний посібник. Івано-Франківськ: Територія друку, 2024. 110 с.
  53. Польова Л.В. Міжнародна готельна індустрія : Навчально-методичні рекомендації. Івано-Франківськ: Територія друку, 2024. 20 с.
  54. Польова Л.В. Обслуговування у курортних закладах розміщення : Навчально-методичні рекомендації. Івано-Франківськ: Територія друку, 2024. 20 с.

 

Статті у фахових виданнях:

  1. Польова Л.В. Формування професійної компетентності сучасного фахівця в умовах євроінтеграції: зб. наук. пр. // Черкаси : ЧНУ імені Богдана Хмельницького, 2018. – С.265-274.
  2. Польова Л.В. Вплив музичних фестивалів на розвиток туризму в Украні. Карпатський край. – 2018. – № 10-11. – С. 144-150.
  3. Ковальська Л.В.Вплив транспорту на розвиток туризму в Україні / Л.В. Ковальська, Л.В. Польова, А.Р. Михайлюк // Карпатський край. – 2019. – № 12-13. – С. 71-79.
  4. Шикеринець В.В., Польова Л.В., Зарічняк А.П. Особливості реалізації органами державної влади державної політики в сфері культури на регіональному рівні. Науковий вісник: державне управління: журнал. 2020. №3. (5). Київ, 2020. С.259-273.
  5. Volodymyr Klapchuk, Lesia Polova, Alexandr Novosiolov. Methodology аnd scientific substantiation of resort territory “Rafaylova” design in Ivano-Frankivsk region. Restaurant and hotel consulting. Innovations. Vol. 3 №2. 2020. S.274-282.
  6. Volodymyr Klapchuk, Igor Makaruk, Alexandr Novosiolov, Lesia Polova. Exploration of ozokerite deposits on the territory оf austrian Galicia: short historical survey. Skhid. № 6 (170). 2020. S. 13–20.
  7. Klapchuk, V., Polova L., Makaruk, I., Zagnybida R. Assessment of balneological resources for the Needs of Resort accommodation facilities (on the exanple of Ivano-Frankivsk region) Restaurant and Hotel Consulting. Innovations. Vol. 4. No 1. S. 12–27. DOI: https://doi.org/10.31866/2616-7468.4.1.2021.234825.
  8. Кузьмичук О.В., Польова Л.В., Шикеринець В.В. Реалізація державної політики в санаторно-курортних комплексах (на прикладі Івано-Франківської області). Наукові перспективи. № 9(15) 2021. – с.133-141.
  9. Кузьмичук О.В., Польова Л.В., Шикеринець В.В. Зарубіжний досвід державного управління туристичною галуззю. Наукові перспективи. № 10(16) 2021. С. 128-140. DOI: https://doi.org/10.52058/2708-7530-2021-10(16).
  10. Ковальська Л. В., Чорна Л. В.,.Щука Г. П., Польова Л. В., Михайлюк В.В. Географія рекреації та туризму: теоретичні та прикладні питання. Географія та туризм: науковий журнал. Альфа-ПІК, 2021. Вип. 61.С.3-11.
  11. Польова Л.В., Шикеринець В.В., Вичівський П.П. Інформаційні технології у професійній підготовці майбутніх фахівців. Zeszyt Naukowy Prac Ukrainoznawczych. 2021. Nr.6-7. S. 93-105.
  12. Польова Л.В., Клапчук В.М. Зародження та розвиток санаторно-курортної справи в Галичині. Zeszyt Naukowy Prac Ukrainoznawczych. Wydawnictwo naukowe panstwowej wyzszej szkoly zawodowej im/ Jakuba z Paradyza. Gorzow Wielkopolski. 2022. Nr.8. С.53-65.
  13. Гуменюк Г. М., Польова Л. В., Гуменюк А. І. Туристичний кластер як форма розвитку та успіху туристичної діяльності Івано-Франківської області. Проблеми сучасних трансформацій. Серія: економіка та управління. 2022. № 5. С.3-7. URL: https://reicst.com.ua/pmt/issue/view/issue_5_2022
  14. Польова Л.В., Гуменюк Г.М., Ткачівська І.М., Гуменюк А.І. Соціальні мережі як засіб просування туристичного продукту в Україні [Електронний ресурс]. Соціально-економічні проблеми і держава. Вип. 2 (27). С. 15-24. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22plvpvu.pdf
  15. Монолатій І., Новосьолов О., Польова Л.. До ювілею доктора історичних наук, професора В. Великочого. Український історичний журнал. 2023. Число 2. С. 231-235. – Режим доступу: http://uhj.history.org.ua/doc/UIJ_2023_2_17
  16. Polova, L., Zhurba, I. Internet environment as a means of promotion of the tourist product. Innovations in the science and education, business and tourism. Yearbook of Varna university of management. Volume XVI. S.120-129.
  17. Польова Л.В., Орлова В.В. Інноваційні тенденції ділового та дипломатичного протоколу у сфері послуг. Наукові інновації та передові технології. Серія: економіка. 2023. № 13(27). С.550-561.
  18. Орлова В.В., Польова Л.В., Шикеринець В.В. Логічний контролінг як ефективний інструмент формування стратегії розвитку підприємств. Zeszyt Naukowy Prac Ukrainoznawczych. Wydawnictwo naukowe panstwowej wyzszej szkoly zawodowej im. Jakuba z Paradyza. Gorzow Wielkopolski 2023. Nr.10. С.331-345.
  19. Польова Л. Крафтове виробництво сирів як перспективного екопродукту для закладів ресторанного господарства. Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 2 (29). С. 3-9. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23plvzrh.pdf
  20. Польова Л.В., Гуменюк Г.М. Інтернет-маркетинг в готельній сфері. Наука і техніка сьогодні. № 2(30) 2024. С.403-415.
  21. Клапчук В., Коробейникова Я., Польова Л. Застосування результатів первинних досліджень мінеральних вод Східної Галичини в проєктній діяльності місцевих громад. Актуальнi питання гуманiтарних наук. Вип. 72, том 2, 2024. С. 23–29.
  22. Гуменюк Г.М., Польова Л.В. Квест-екскурсія як інноваційна форма туристичного продукту. Краєзнавство. 1(126)’2024. С. 134-143. DOI: 10.15407/kraieznavstvo2024.01
  23. Клапчук В., Дудін В., Клапчук Т., Польова Л. Територіальна організація курорту «Яремче» у Надвірнянському районі Івано-Франківської області. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. Том 7, випуск 1. 2024. С.71-91.
  24. Чорна. Л.В., Ковальська Л.В., .Польова Л.В. Розвиток франчайзингу в туризмі в постковідний період: світова та вітчизняна практика. Вісник Херсонського національного технічного університету. 2(89). 2024. С.337-354.
  25. Польова Л.В., Клапчук В.М., Чорна Л.В. Особливості анімаційних послуг в санаторно-курортних закладах. Електронне наукове фахове видання Соціально-економічні проблеми і держава. Випуск 1 (30), 2024. С.44-55.

Матеріали та тези доповідей конференцій, інші наукові статті:

  1. Польова Л.В. Сучасні вимоги до якості підготовки фахівців  туризму / Л.В. Польова //  Матеріали ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції «Cтан та перспективи розвитку культурологічної науки в Україні» : Збірник тез доповідей (І частина). – Миколаїв: ВП «Миколаївська філія КНУКіМ», 2018. – 198 с.
  2. Польова Л. В. Професійна підготовка персоналу – запорука успіху підприємства. «Formation of Modern Specialist’s Professional Competence in the Context of European Integration»: Збірник тез доповідей. Болгарія, 2018. 198 с.
  3. Польова Л.В., Вичівська О. Підготовка менеджерів туризму у світлі реформування. «Cтан та перспективи розвитку культурологічної науки»: Збірник тез доповідей (І частина). Миколаїв: ВП «Миколаївська філія КНУКіМ», 2019. с.129-133.
  4. Польова Л.В. Професійна підготовка фахівців сфери туризму. «Актуальні проблеми сучасної науки»: Збірник тез доповідей. Вінниця, 2020. С.21-28.
  5. Shykerynets V., Polova L., Zarichniak A. Вases of modern paradigm of state administration are in sphere of culture (aspect of respectability). International Conference «Academic integrity in public administration and educational institutions». Scientific Center of Innovative Researches. Kyiv-Tallinn. March, 2020. 24-28.
  6. Polova L. Public administration in the field of culture. International Conference «Academic integrity in public administration and educational institutions». Scientific Center of Innovative Researches. Kyiv-Tallinn. March, 2020
  7. Шикеринець В.В., Польова Л.В., Зарічняк А.П. Застосування зарубіжного досвіду та особливостей реалізації державної політики в сфері культури. Актуальні проблеми європейської та євроатлантичної інтеграції України: Збірник тез доповідей. Дніпро: НТУ ДП, 2020.  С.345-349.
  8. Польова Л.В. Нормативно-правове забезпечення реалізації державної політики в сфері культури України. Zeszyt Naukowy Prac Ukrainoznawczych. Gorzow Wielkopolski: Wydawnictwo Naukowe Akademii im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie Wielkopolskim, 2020. No. 4. S. 73-83.
  9. Польова Л.В. Мотивація персоналу в закладах розміщення як чинник підвищення якості послуг. Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності. Збірник тез доповідей. Львів: ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2020. С. 100-102.
  10. Polova L Corporate governance: new time requirements. International Conference «Academic integrity in public administration and educational institutions». Scientific Center of Innovative Researches. Kyiv-Tallinn. December, 2020. 133-135.
  11. Польова Л.В.  Страви регіональної кухні як нематеріальна спадщина України. Перша всеукраїнська галузева конференція “Українська гастроспадщина: традиції гостинності та культура приготування страв“, Київ, 2020.
  12. Польова Л.В. Фахова практика як важлива складова у підготовці фахівців готельно-ресторанної сфери. Міжнародної науково-практичної онлайн-конференція Актуальні проблеми, пріоритетні напрямки та стратегії розвитку України. Збірник тез доповідей, К.: ІТТА, 2021. С. 347-348.
  13. Польова Л.В. Аналіз ринку санаторно-курортних послуг. Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації : тези доповідей VІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. Київ : Вид. центр КНУКіМ, 2021. С. 279-281.
  14. Польова Л.В., Вичівська О.М. Проблеми розвитку етнічних кухонь на сучасному етапі. Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні: зб. матеріалів І Всеукр. наук. – практ. конф. Херсон: ХДАЕУ, 2021. С.240-243.
  15. Lesya Polova, Volodymyr Klapchuk. Specyfika organizacji usług gościnności dla osób z możliwościami ograniczonymi. Miedzynarodowej Konferencji Naukowej: Dziedzinctwo Kulturowe Pogranicza. Gorzów Wielkopolski. 2021.
  16. Lesya Polova. Practical training of hospitality specialists in the conditions of digitalization. XVII International scientific conference “Digitalisation of the science, education, business and tourism”. Varna University of Management, Bulgaria. 2021. S.82-87.
  17. Польова Л.В. Обслуговування в сучасних умовах та конкурентоспроможність персоналу. Регіональні особливості розвитку невиробничої сфери в умовах кризи. Збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції. : Харків : УІПА, ХТЕІ УІПА, 2021. С.62-64.
  18. Польова Л.В. Вплив кoрпoрaтивнoї культури нa рeзультaтивність в гoтeльній індустрії. Dziedzictwo kulturowe regionu pogranicza. Tom IX. Gorzów Wielkopolski, 2021. S.367-378.
  19. Клапчук В.М., Польова Л.В. Оцінка територій та об’єктів ПЗФ України в Івано-Франківській області для рекреаційних потреб. Сучасні тенденції розвитку індустрії туризму та гостинності: глобальні виклики»: матеріали міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, м. Харків: УІПА, ХТЕІ УІПА. 2022. С.25-27.
  20. Клапчук В.М. Польова Л.В. Конкурентоспроможність персоналу сфери обслуговування в сучасних умовах. Сучасні тенденції розвитку індустрії туризму та гостинності: глобальні виклики: матеріали міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, м. Харків: УІПА, ХТЕІ УІПА, 2022. С. 26-28.
  21. Польова Л.В., Клапчук В.М. Особливості мотивації персоналу на підприємствах сфери послуг. Психологія та туризм: Матеріали міжнародної науково-практичної конференції. К.:ТОВ «Геопринт», 2022. С.124-127.
  22. Polova L.V. Information technologies in the hotel and restaurant industry. International Scientific Conference “Information and communication technologies in education, tourism industri, business and other areas: current realities and trends”. Varna. 07.07.2022.
  23. Польова Л.В., Кулик О.О. Кейтеринг як складова ресторанного господарства. Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України : Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України». Івано-Франківськ, 2022. С. 211-215.
  24. Польова Л.В., Вербищук О.О. Сучасні технології обслуговування у ресторанному господарстві. Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України : Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України». Івано-Франківськ, 2022. С. 204-211.
  25. Польова Л.В., Максименко І. Безконтактні послуги гостинності. Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України : Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України». Івано-Франківськ, 2022. С. 215-218.
  26. Архипова С.П., Польова Л.В. Пріоритети підготовки фахівців соціономічної сфери та постнекласичні перспективи її розвитку. Наука і освіта в глобальному та національному вимірах: виклики, загрози, перспективи розвитку: Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції. Полтава-Лубни-Миргород. 2022 р.
  27. Клапчук В.М., Польова Л.В. Туризм та відпочинок на Гуцульщині у другій половині XIX – першій третині XX століть. Zeszyt Naukowy Prac Ukrainoznawczych. 2022. Nr.9. С.95-113.
  28. Польова Л.В., Вичівський В.В. Ресторанний бізнес в Україні: сучасність та перспективи. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Професор Ольга Заставецька – вчена, педагог, організатор географічної науки» (до 70-ої річниці від дня народження вченої). Тернопіль: ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2023.
  29. Польова Л.В., Клапчук В.М. Соціальні мережі як засіб для сфери туризму. Інновації, тренди та виклики в індустрії гостинності: матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції. Львів: ЛТЕУ, 2023.С.175-179.
  30. Польова Л.В., Вичівський В.В. Готельний бізнес в місті Івано-Франківськ: тенденції розвитку. Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні: матеріали ІІ Всеукраїнської науково–практичної конференції. ХДАЕУ, 2023. С. 52-55.
  31. Вичівський В.В., Польова Л.В. Культурно-пізнавальний туризм як засіб налагодження міжкультурного діалогу України та Польщі. Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні: матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції. ХДАЕУ, 2023. С. 94-97.
  32. Л.В.Польова, С.П.Архипова. Світовий досвід системи професійної освіти. Сталий розвиток економіки, суспільства та підприємництва: Матеріали міжнародної науково-практичної конференції. Львів: Видавець Кошовий Б., 2023. С. 389-392.
  33. Польова Л.В., Вичівський П.П., Орлова В.В. Ресторанний бізнес як елемент індустрії гостинності. Актуальні проблеми економіки та підприємництва в умовах викликів і загроз: Матеріали всеукр. наук.-практ. конф. Кропивницький : РВЛ ЦНТУ, 2023. С. 98-100.
  34. Польова Л.В., Вичівський П.П., Орлова В.В. Сучасні тенденції розвитку готельного господарства в місті Івано-Франківськ..Актуальні проблеми економіки та підприємництва в умовах викликів і загроз: Матеріали всеукр. наук.-практ. конф. Кропивницький : РВЛ ЦНТУ, 2023. С. 100-102.
  35. Польова Л.В., Максименко І. Тренди якісного сервісу у сфері гостинності. Актуальні проблеми розвитку сфери гостинності: перспективи та виклики: Матеріали міжнародної наукової конференції. Ужгород, 2023. С. 130-133.
  36. Польова Л.В., Вичівський В.В. Ресторанний бізнес в Україні: сучасність та перспективи. Професор Ольга Заставецька – вчена, педагог, організатор географічної науки» (до 70-ої річниці від дня народження вченої): матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, Тернопіль: ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2023. С.275-278.
  37. Вичівський П.П., Польова Л.В. Особливості проведення українських культурних івентів у республіці Польща та польських в Україні – як фактор розвитку туристичної галузі. «Професор Ольга Заставецька – вчена, педагог, організатор географічної науки» (до 70-ої річниці від дня народження вченої): матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, Тернопіль: ТНПУ ім. В. Гнатюка , 2023. С.228-231.
  38. Volodymyr Klapczuk, Lesia Polova. Cukrownictwo w Galicji. VII konferencji naukowej z cyklu „nauka i praktyka – rolnictwo różne spojrzenia” nt. Europejski zielony ład -wyzwanie dla rolnictwa. Chełm., 2023. S.17-19.
  39. Вичівський П., Польова Л. Сакральна спадщина Покуття як фактор розвитку туризму регіону. Сакральне та туризм: Матеріали міжнародньої науково-практичної конференції (Київ, 28 квітня 2023 р.). К.: ТОВ «Геопринт», 2023. С. 185-187.
  40. Максименко І., Польова Л.В. Інноваційні технології послуг гостинності. Еврика – ХXІV. Збірник студентських наукових праць. Електронне видання. Івано-Франківськ : Прикарпат. нац. ун-т ім. В. Стефаника, 2023. С.277-278.
  41. Польова Л.В., Богославець О.М. Безконтактна гостинність: інноваційний підхід до готельного сервісу в епоху

цифровізації.  Сучасні технології управління туристичним та готельно-ресторанним бізнесом: Матеріали XV Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих вчених 26 вересня 2023 р., Києв: МДУ, 2023. С. 36-37.

  1. Польова Л.В. Цифровий шлях: стратегія створення веб-сайту для турагенства. Підприємництво під час війни в Україні: виклики та можливості. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції присвячені 60-річчю кафедри підприємництва, торгівлі та прикладної економіки. Івано-Франківськ : 2023. С.324-326.
  2. Польова Л.В. Вплив крафтового виробництва сирів на розвиток ресторанного господарства. Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства : матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р. [Електронний ресурс]. Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2023.С.1126-1129.
  3. Слободянюк А.Д., Польова Л.В. Культура обслуговування в закладах харчування. Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі й торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції. Полтава: Полтавський державний аграрний університет, 2024. С.135-138.
  4. Вичівський П.П., Польова Л.В., Ткачук Х.С. Особливості розвитку івентивного туризму в Івано-Франківській області. Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі й торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції. Полтава: Полтавський державний аграрний університет, 2024. С.29-31.
  5. Польова Л.В., Вичівський П.П. Організація дозвілля в закладах розміщення. Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі й торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції. Полтава: Полтавський державний аграрний університет, 2024. С.119-122.
  6. Чорна Л.В., Польова Л.В. Регіональні аспекти інноваційного розвитку туристично-рекреаційної сфери. Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання: матеріали ХV Міжнародної науково-практичної конференції, м. Черкаси [Текст] : у 2-х томах / М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. Т.1. Черкаси: ЧДТУ, 2024.
  7. Вичівський П.П., Польова Л.В., Ткачук Х.С. Особливості використання мультимедійного та інтерактивного контенту в туристичній діяльності. Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні: зб. матеріалів ІІІ Всеукр. наук. – практ. конф. Херсон-Кропивницький: ХДАЕУ, 2024. С.131-133.
  8. І. Пантелюк, Л. Польова, П. Вичівський. Використання соціальних мереж у сфері гостинності. Актуальні проблеми розвитку сфери гостинності: перспективи та виклики: матеріали ІІ Міжнародної наукової конференції (24-25 квітня 2024 р.). Ужгород: Вид-во УжНУ «Говерла», 2024. С.58-62.
  9. П. Вичівський, Л. Польова, М. Джура. Вплив інформаційних технологій на розвиток туристичної галузі. Актуальні проблеми розвитку сфери гостинності: перспективи та виклики: матеріали ІІ Міжнародної наукової конференції (24-25 квітня 2024 р.). Ужгород: Вид-во УжНУ «Говерла», 2024. С.115-118.
  10. Л. Чорна, Л. Польова. Транскордонне співробітництво в туризмі: досвід і перспективи. Актуальні проблеми розвитку сфери гостинності: перспективи та виклики: матеріали ІІ Міжнародної наукової конференції (24-25 квітня 2024 р.). Ужгород: Вид-во УжНУ «Говерла», 2024. С.143-148.
  11. Польова Л. В. Особливості мотивації персоналу у сфері гостинності. Матеріали звітної наукової вебконференції викладачів, докторантів, аспірантів університету за 2023 рік Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, 1–5 квітня 2024 р., м. Івано-Франківськ. Електронне видання. Івано-Франківськ : Прикарпат. нац. ун-т ім. В. Стефаника, 2024. С.374-377.
  12. Poleva l. The use of social networks in the hotel business. Program of international scientific and practical conference innovative development of science, education and business.  9 – 21 august, Bulgaria, 2024. S. 145-153.

 

Свідоцтво на право власності:

  1. Клапчук В.М. Навчально-методичний посібник «Світовий туризм і готельне господарство» / В.М. Клапчук, Л.В.Польова / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – № 50284. – Дата реєстрації – 18.07.2013 р.
  2. Клапчук В.М. Навчально-методичний посібник «Туризм і готельне господарство світу та України: історія та сучасний стан, тенденції і моніторинг» / В.М. Клапчук, Л.В.Польова / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – № 55009. – Дата реєстрації – 27.05.2014 р.
  3. Польова Л.В. Навчально-методичний посібник «Корпоративна культура. Діловий етикет» / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. № 79793. Дата реєстрації. – 13.06.2018 р.
  4. Архіпова С.П., Польова Л.В. Монографія «Професійна підготовка менеджерів туризму в Польщі» / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. № 79792. Дата реєстрації. – 13.06.2018 р.
  5. Клапчук В.М. Навчально-методичний посібник «Програма виробничої практики для студентів ІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» (освітнього-професійна програма «Курортна справа» / В.М. Клапчук , Л.В. Польова / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №88678. – Дата реєстрації – 20.05.2019 р.
  6. Клапчук В.М. Навчально-методичний посібник «Програма виробничої практики для студентів І курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» (освітнього-професійна програма «Курортна справа» / В.М. Клапчук , Л.В. Польова / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №88684. – Дата реєстрації – 20.05.2019 р.
  7. Клапчук В.М. Навчально-методичний посібник «Програма виробничої практики для студентів ІV курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» / В.М. Клапчук, Л.В. Польова / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №88681. – Дата реєстрації – 20.05.2019 р.
  8. Клапчук В.М. Навчально-методичний посібник «Програма виробничої практики для студентів ІІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» / В.М. Клапчук, Л.В. Польова / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №88680. – Дата реєстрації – 20.05.2019 р.
  9. Клапчук В.М. Навчально-методичний посібник «Програма виробничої практики для студентів ІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» / В.М. Клапчук, Л.В. Польова / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №88679. – Дата реєстрації – 20.0/5.2019 р.
  10. Польова Л.В. Навчальний посібник «Світове готельне господарство» /  Л.В. Польова / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №88686.– Дата реєстрації – 20.05.2019 р.
  11. Клапчук В.М. Навчально-методичний посібник «Наскрізна програма практики зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» / В.М. Клапчук, Л.В. Польова / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №88685. – Дата реєстрації – 20.05.2019 р.
  12. Загнибіда Р.П. Навчально-методичний посібник «Етнічні кухні» / Загнибіда Р.П., Польова Р.П. / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №94372. Дата реєстрації – 02.12.2019 р.

 

https://orcid.org/0000-0003-2971-5993
https://scholar.google.com/citations?hl=ru&user=cQ_JrMAAAAAJ
https://independent.academia.edu/%D0%9B%D0%B5%D1%81%D1%8F%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D0%B2%D0%B0
https://www.researchgate.net/signup.SignUp.html
Web of Science Researcher ID AAC-5884-2021

ВИКЛАДАЦЬКИЙ СТАЖ – з 2003 року.

  • Польська мова і література
  • Світове готельне господарство
  • Корпоративна культура та діловий етикет
  • Етнічні кухні
  • Кухні народів світу
  • Географія курортів світу
  • Курортне обслуговування
  • Організація SPA у курортних готелях
  • Wellness-технології у відпочинкових закладах
  • Територіальне планування курортів і курортних зон.
  • Кулінарна етнологія

Силабуси навчальних дисциплін

  • Польська мова і література
  • Світове готельне господарство
  • Корпоративна культура та діловий етикет
  • Етнічні кухні
  • Кухні народів світу
  • Географія курортів світу
  • Курортне обслуговування
  • Організація SPA у курортних готелях
  • Wellness-технології у відпочинкових закладах
  • Територіальне планування курортів і курортних зон.
  • Кулінарна етнологія

НАУКОВО-ПРОФЕСІЙНИЙ ДОСВІД:
З 2003 р. – лаборант кафедри екології і рекреації та асистент кафедри іноземних мов.
З 2006-2011 р.р. – викладач кафедри екології і рекреації.
2011-2012 р.р. – викладач кафедри готельно-ресторанної справи Інституту туризму.
З вересня 2012 р. – доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Факультету туризму.
В 2013 р. – присвоєно вчене звання доцента кафедри готельно-ресторанної та курортної справи.

Заступник декана з наукової роботи факультету туризму (№237-к від 19.09.2022 р.)

Неодноразово приймала участь у госпрозрахункових темах, що виконувались на Факультеті туризму.

СТАЖУВАННЯ:
В 2011 р. проходила стажування (1 міс.) в Інституті туризму Федерації профспілок України (м.Київ);
в 2015 р. проходила курси підвищення кваліфікації (14 дн.) з питань: «Болонский процесс – процесс сближения и гармонизации систем образования стран Европы») и “Совершенствование управления высшим образованием” (м. Варна, Болгарія);

в 2016 р. проходила курси підвищення кваліфікації (3 міс.) у Земантіа коледж (м. Рітавас, Литва),
в 2016 р. проходила курси підвищення кваліфікації (14 дн.) з питань: «Современная наука и образование: самоопределение личности в контексте евроинтеграции» (м. Варна, Болгарія).

Львівський торговельно-економічний університет, Довідка № 37/16 від 30.06 2016 р. (Інноваційні підходи до вирішення особливостей організації дипломного та магістерського проектування. Організація готельно-ресторанної справи на рівні кластерів України);

Карпатський національний природний парк, Довідка № 04/01/2018 від 15.04.2018 р. (Організація та управління санаторно-курортними територіями).

Львівський торговельно-економічний університет , Довідка №133/16 від 01.07.2021 р. (Курортологія, Організація готельно-ресторанного господарства, Управління готельно-ресторанними корпораціями, Методологія наукових досліджень).

Reikartz Hotel Group «LevelUp разом з Reikartz», у формі інформальної освіти (самоосвіти) обсягом 30 годин (1 кредит ECTS), 18-31 жовтня 2021 р.

Івано-Франківський національно-технічний університет нафти і газу,
Довідка №НВ-22-159 від 04 жовтня 2021 р. до 04 лютого 2022 р. («Курортна справа», «Організація готельного господарства», «Організація ресторанного господарства», «Географія туризму», «Міжнародний туризм»). Тривалість 360/12 годин/кредит ЄКТС.
Підвищення кваліфікації на тему: “Modern world trends in the
development of science and information technology” в рамках тижня Європейської освіти 2022. (Обсяг – 60 год.). Варна (Болгарія), 07.07-17.07.2022.
Підвищення кваліфікації за темою «Педагогічна техніка викладання дисциплін спеціальності «Готельно-ресторанна справа» на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи (180 год (6 кредитів ЄКТС)) Львівського торговельно-економічного університету (наказ №58/02 від 04.04.2024 р.»
Підвищення кваліфікації за напрямом: тренінг-стажування «Особистий бренд викладача». Загальний обсяг 30 год (1,0 кредит ЄКТС) з 16-17 травня 2024 р. №ІПО-24-35. Наказ №533 від 24.07.2024.
Закінчила курс «Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг та Як написати якісний звіт про результати акредитаційної експертизи освітньої програми». Сертифікат виданий 18.06.2024 р. Національним агенством із забезпечення якості вищої освіти.(Prometheus) (ЄКТС 0,2 кредита) Наказ №533 від 24.07.2024.
Тренінговий курс “Університет майбутнього: секрети успішного управління в освіті” 15 годин (0,5 кредитів ЄКТС). Сертифікат виданий 01.07.2024.  Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

ВЕБІНАРИ:

Участь у вебінарі “Як ефективно запустити і просувати бізнес на YouTube”. Експерт заходу- В`ячеслав Юренко, дата: 06.02.20 Організатор – Клуб Ділових Людей Україна.

Участь у вебінарі “Як створити успішну франшизу”. Експерт заходу- Мирослава Козачук, дата: 05.03.20 Організатор – Клуб Ділових Людей Україна.

Участь у вебінарі “Платформа ТікТок: як продавати і просувати бізнес”. Експерт заходу- Андрій Соколовський, дата: 24.03.20 Організатор – Клуб Ділових Людей Україна.

Участь у вебінарі “Психологія лідера”. Експерт заходу- Оксана Винницька, дата: 26.03.20 Організатор – Клуб Ділових Людей Україна.

Пройшла курс «Інтегральна динаміка. Еволюція мислення, лідерства, економіки і політики» в обсязі 2:47 годин відеолекцій викладач Києво-Могилянської Бізнес Школи (kmbs) – в БУМ онлайн.(наявний сертифікат)

Дистанційно підвищила кваліфікацію під час вебінару «Використання сервісу Zoom для проведення дистанційних занять» – «На урок» (наявний сертифікат)

Дистанційно підвищила кваліфікацію під час вебінару «Використання сервісу Zoom для проведення дистанційних занять» – «На урок» (наявний сертифікат)

Участь у вебінарі “Думай або програєш: фокус на практичне мислення”. Експерт заходу- Оксана Судомир, дата: 31.03.20 Організатор – Клуб Ділових Людей Україна.

Участь у вебінарі «Дискусійна онлайн зустріч “ЕФЕКТИВНІ РІШЕННЯ ЩОДО ПЕРСОНАЛУ У ЧАС КРИЗИ”». Організатор – Клуб Ділових Людей Україна.

Участь у вебінарі “Наші моделі мислення та їх вплив на життя”. Експерт заходу- Анастасія Рубан, дата: 02.04.20 Організатор – Клуб Ділових Людей Україна.

Участь у вебінарі  “Перевірка стійкості бізнесу тривогою”». Експерт заходу – Вікторія Мришук, дата: 07.04.20. Організатор – Клуб Ділових Людей Україна.

Пройшла навчальний курс «Побудова кар’єри» в обсязі 6:45 годин відеолекцій.  Лектор : Дмитро Савочкін Відкритий Університет Майдану – в БУМ онлайн.(наявний сертифікат).

Участь у вебінарі “Глобальні ринки: фінансова криза чи ні? Ризики та можливості”». Експерт заходу – Анна Гапа, дата: 09.04.20. Організатор – Клуб Ділових Людей Україна.

Участь у вебінарі «Як не стати заручником свого бізнесу». 14.04.2020. Експерт заходу – Оксана Мельник. Організатор – Клуб Ділових Людей Україна.

Закінчила курс «Комунікаційні інструменти для побудови репутації (проєкт «Ти можеш усе! Можливості безмежні!»), наданий викладачем Києво-Могилянської академії Анастасією Нуржинською (Троцькою) через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. (наявний сертифікат).

Закінчила курс «Освітні інструменти критичного мислення», наданий викладачем Сергієм Терно через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus (наявний сертифікат).

Закінчила курс «4 кроки до здорового харчування», наданий викладачем Лора Філіппова через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus (наявний сертифікат).

Взяла участь у семінарі на тему: “Took part in a workshop “The role of academic integrity in providing quality education services” (total 3 ECTS). Scientific Center of Innovative Researches. Kyiv-Tallinn. March, 2020.

Закінчила курс «Практика разрешения конфликтов. Я – семья -работа – общество» відкритих онлайн-курсів National Research Tomsk State University (Coursera. Наявний сертиікат)

Закінчила курс «Бухгалтерський облік для початківців», наданий керівником курсу, менеджером відділу аудиту EY в Україні Олександром Матросовим через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus (наявний сертифікат).

Закінчила курс «Основи державної політики», наданий викладачем Києво-Могилянської академії Олександром Дем’янчуком через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. (наявний сертифікат).

Закінчила курс «Sustainable Tourism – promoting environmental public health». (Coursera. Наявний сертиікат)

Участь у заході:  Вебінар “Саботаж або Як стати ефективнішим у житті”. 23.04.2020. Експерт заходу -. Організатор – Клуб Ділових Людей Україна.

Участь у заході: Вебінар “Ідеальний керівник: комунікація, яка дає результат”. 28.04.2020. Експерт заходу Кушнір Роман. – Організатор – Клуб Ділових Людей Україна.

Участь в П’ятому Всеукраїнському Антикризивому Центрі Рестораторів: реалії і прогнози на майбутнє ресторанного бізнесу. 28.04.2020. Спікери: Костенко В. «Хінкальня грузинських ресторанів» та Бергарт А., Воропаева Т. – засновники і власники сітки ресторанів «Maman» – онлайн в системі Zoom.

Участь у  вебінар «Базис наукометрії. Що? Кому? Навіщо? (04.05.20), який відбувся на порталі eTutorium. Організатор – Company “Scientific Publications”.

Участь у заході:  Вебінар “Продажі в режимі “вимушених канікул”: ефективна комунікація з клієнтом”. 05.05.2020. Експерт заходу -. Організатор – Клуб Ділових Людей Україна.

Участь у  вебінар «Головні метрики сучасної науки»(05.05.20), який відбувся на порталі eTutorium. Організатор – Company “Scientific Publications”.

Участь у  вебінар «Основи Scopus. Проблематика самостійної публікації» (06.05.20), який відбувся на порталі eTutorium. Організатор – Company “Scientific Publications”.

Участь у  вебінар «Основи Web of Science. Проблематика самостійної публікації» (07.05.20), який відбувся на порталі eTutorium. Організатор – Company “Scientific Publications”.

Участь у  вебінар «Тонкощі наукового консалтингу. Як економити час під час публікації?» (08.05.20), який відбувся на порталі eTutorium. Організатор – Company “Scientific Publications”.

Закінчила курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач» через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. (наявний сертифікат).

Закінчила курс «Діалог та медіація: Шлях до порозуміння» через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. (наявний сертифікат).

Онлайн-захід “Тренди бізнесу. Франчайзинг як інструмент розширення бізнесу”, який відбудеться сьогодні, 28 вересня, 15:00-17:00. Клуб Ділових Людей Україна в рамках ініціативи COVID-19 БІЗНЕС-КЛІНІКИ проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини, і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

 

ГРОМАДСЬКА ТА ОРГАНІЗАЦІЙНА РОБОТА
• З 2013-2019 р. р. – заступник директора з виховної роботи.
• Член Вченої ради факультету (з 2013 р.).
Професійні товариства:
• Є членом туристичної ради Івано-Франківської області.

• Член науково-методичної ради Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (з 2022 р.).

• Член науково-технічної ради ПНУ ( з 2022 р.)

• Заступник декана з наукової роботи факультету туризму (№237-к від 19.09.2022 р.)

 

Професійні товариства:
  • Є членом туристичної ради Івано-Франківської області (з 2017 р.).
  • Член громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів» (з 2023-31.01.2024 р. р. №0450)
  • Член громадської організації «Професійне об’єднання викладачів і науковців зі сфери обслуговування» (з 2023 р. до 31.12.2025 р. №003)

Нагороди:

2023 р. – Грамота Івано-Франківської обласної державної адміністрації з нагоди 20-річниці.
2023 р. – Нагрудний знак з нагоди 20 річчя Факультету туризму
2023 р. – Подяка ТОВ «Тревел Стаді Ворк» за плідну співпрацю в організаії міжнародних студентських практик