Лояк Л.М.

 

Лояк Лілія Миколаївна

кандидат економічних наук

доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи

 

Персональна інформаціяОсновні публікаціїДіяльністьКонтакти

Мови: українська, німецька – читаю та перекладаю з словником

Посада: доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи

Вчений ступінь: кандидат економічних наук (спеціальність «економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)»)

Наукові інтереси: Організаційно-економічні умови функціонування суб`єктів господарської діяльності на ринку ресторанного господарства в Івано-Франківській області.

Інноваційні технології в готельно-ресторанному господарстві.

ОСВІТА:

У 1989 р. з відзнакою закінчила Івано-Франківський технікум радянської торгівлі за спеціальністю «Технологія приготування їжі».

У 1995 р. закінчила Київський державний торговельно-економічний університет за спеціальністю «Технологія громадського харчування» та отримала кваліфікацію «інженер-технолог».

В 2005 рр. здобула другу вищу освіту у Київському університеті туризму, економіки і права за спеціальністю «Менеджмент організацій», спеціалізація «Менеджмент готельного господарства і туризму» та отримала кваліфікацію «менеджер-економіст».

У 2013 р. захистила кандидатську дисертацію в Приватному вищому навчальному закладі «Міжнародний університет бізнесу і права» за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності) на тему «Інноваційний розвиток спеціалізованих підприємств рекреаційної сфери».

Вчене звання:

доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи (12ДЦ №046310; рішення Атестатційної колегії від 25 лютого 2016 року; протокол №1/02-Д).

З 2021 р. є Гарантом освітньої програми «Міжнародний готельний бізнес» (ОР бакалавр).

Відзнаки та нагороди:

2007 р – Подяка Головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх звʼязків та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації

2009 р. – Подяка Головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх звʼязків та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації

2013 р.  – Грамота Департаменту освіти, науки, сімꞌї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА

2017 р.  – Грамота Управління культури, національностей та регігій ОДА

2018 р. – Грамота голів Івано-Франківської обласної ради та Івано-Франківської обласної державної адміністрації

2020 р. – грамота ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»

2022 р. – Грамота Управління культури, національностей та регігій ОДА

2023 р. – Подяка МОН України

 

Науковий доробок: авторка понад 100 наукових праць, 2 статті у виданнях, включених до наукометричних баз даних Web of Science та Scopus, 4 колективних монографій, 25 статей опублікованих у фахових виданнях України, 26 науково-методичних праць, понад 50 тез доповідей на вітчизняних конференціях і за кордоном, отримано 6 свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір. 

 

Наукометричні бази даних:

Наукометричні бази даних: Лояк

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3414-7302

Google scholar: https://scholar.google.com/citations?user=ZTuvSWoAAAAJ&hl=uk

Research Gate : https://www.researchgate.net/profile/Liliya_Loiak

Scopus: http://www.scopus.com/inward/authorDetails.url?authorID=57992318400&partnerID=MN8TOARS

Монографії :

  1. Loyak L., Shpet Y. Conceptual aspects of innovative development management of enteiprises in the tourism industry / Management of innovative development the economic entitle: collective monograph / edited by M. Bezpartochnyi, I. Brltchenko, in 2 Vol. / Higher School of Social and Economic. Pr/ewortk; Wydawnictwo i Drukarnia NOVA SAN DEC, 2018. Vol. 2, 260 p. S. 237 – 245.
  2. Загнибіда Р. П., Лояк Л. М. Кулінарна спадщина населення Прикарпаття. Dziedzictwo Kulturowe regionu pogranicza. Tom VIII. Corzow Wielko Polski, 2020. C. 285-299.
  3. Лілія Лояк, Раїса Загнибіда. Гастрономічний туризм та автентична кухня Покуття. Помежівꞌя історій. Націотворчі, культурні та туристичні виміри минулого і сьогодення України: Колект. Монограф. / Заг. наук. ред. І. Монолатія, Л.Польової. Івано-Франківськ. Лілея-НВ, 2023. С.231–243.
  4. Лояк Л., Загнибіда Р., Бурчак С. Стратегічні орієнтири кухні Гуцульщини: можливості і перспективи для розвитку гастрономічного туризму / Pro publĭco bono / Для загального добра : на пошану доктора історичних наук, професора Володимира Клапчука з нагоди його 60-річчя : Колективна монографія / Упор. Л.В. Польова, І.Я. Мендела, О.В. Поздняков / Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ : Фоліант, 2023. С. 272–284.

 

Статті у наукових виданнях, що цитуються у науко метричних базах Scopus та WoS:

  1. Svitlana Vasylchak, Uliana Petrynyak, Liliia Loiak, Raisa Zagnybida, Olena Khomiv, Iryna Hnatenko*State regulation of employment in the labor market of territorial communities in the conditions of innovative development of entrepreneurship: aspects of management. Journal of Hygienic Engineering and Design. 40. P.304−311. https://keypublishing.org/jhed/jhed-volumes/jhed-volume-40-fpp-27-svitlana-vasylchak-uliana-petrynyak-liliia-loiak-raisa-zagnybida-olena-khomiv-iryna-hnatenko-2022-state-regulation-of-employment-in-the-labor-market-of-territori/ (Scopus)
  2. Klapchuk, V., Polyova L., Loyak L., Mendela I. Major and local railways in Bukovina before World War I. Echa Przeszłości. 2022. # XXIII/2. P. 59–79. DOI: https://doi.org/10.31648/ep.8389 https://czasopisma.uwm.edu.pl/index.php/ep/article/view/8389. (Scopus)

 

Статті у фахових виданнях України: 

  1. Лояк Л. М. Фактори формування економічної безпеки підприємств харчової промисловості туристичного регіону. Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (серія «Економіка та управління в нафтовій і газовій промисловості»). Івано-Франківськ. 2018. Вип 1 (17) С. 53–61.
  2. Лояк Л. М. Роль моніторингу у забезпеченні економічної безпеки підприємств харчової промисловості. Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки. Черкаси. 2018. Вип. 50. С. 44–48.
  3. Васильчак С.В., Жидяк О. Р., Лояк Л. М. Соціальне забезпечення в контексті пенсійної реформи. Наук. вісник ЛьвДУВС. Серія економічна. Львів. 2018. Вип. 2. С. 19–28.
  4. Васильчак С.В., Лояк Л. М., Соловій С. Б. Cучасні проблеми реформуванння пенсійної системи в Україні. Зб. наук. праць “Формування ринкових відносин в Україні”. Київ. 2018. № 7–8 (206–207). С. 110–118.
  5. Лояк Л. М. Пенсійне забезпечення в Україні: сучасні реалії та європейський досвід. Науковий вісник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (серія «Економіка та управління в нафтовій і газовій промисловості»). Івано-Франківськ. 2018. Вип. 2 (18). С. 32–41.
  6. Загнибіда Р., Лояк Л. Формування комунікативної культури студентів у процесі професійної підготовки спеціалістів готельно-ресторанної справи. Науково-педагогічний журнал «Обрії». Івано-Франківськ. 2018. Вип. 2(47). С. 50–53.
  7. Лояк Л. М. Маркетингові інструменти управління розвитком підприємств ресторанного господарства курорту «Буковель». Зб. наук. праць «Формування ринкових відносин в Україні». Київ. 2020. № 6 (229). С. 122–128. https://dndiime.org/wp-content/uploads/2020/09/6-2020.pdf
  8. Лояк Л.М., Загнибіда Р.П. Ресторанне господарство Прикарпаття: національна автентичність та світові тренди. Zeszytu Naukowego Prac Ukrainoznawczych NR 5.С.53−65.
  9. Субота М.В., Іванишин В.В., Лояк Л.М. Формування цілей сталого розвитку санаторно–курортних закладів Зб. наук. праць «Формування ринкових відносин в Україні». Київ. 2020. № 11 (234). С. 117–124. https://dndiime.org/wp-content/uploads/2021/02/11-2020.pdf
  10. Субота М.В., Соловій С.Б., Лояк Л.М. Інтегрована система управління розвитком санаторно-курортних підприємств. Вісник ОНУ імені І.І. Мечникова. Одеса. Т.25. Вип.6 (85). С.171–176. DOI: https://doi.org /10.32782/2304-0920/6-85-31
  11. Васильчак С.В., Лояк Л.М., Вівчарук О.М., Петриняк У.Я. Маркетингові інструменти економічного розвитку малого підприємництва Івано-Франківської області в умовах пандемії. Зб. наук. праць «Формування ринкових відносин в Україні». Київ. 2021. № 5 (240). С. 74–81. https://dndiime.org/wp-content/uploads/2021/08/5-2021.pdf

 

Матеріали та тези доповідей конференцій, інші наукові статті:

  1. Лояк Л. М. Стратегічні пріоритети розвитку ресторанного господарства на Прикарпатті. Матеріали міжнародної  науково-практичної конференції «Сучасні наукові підходи до ефективного використання потенціалу економіки країни», 16 – 17  лютого 2018 р. Дніпро: НО «Перспектива», 2018 р. С. 50 – 53.
  2. Лояк Л.М. Загнибіда Р.П. Регіональні аспекти інноваційного розвитку підприємств у сфері ресторанного бізнесу. II International scientific conference Ekonomy and Management: Modern Transformation in the Age of Globalization, March 23, 2018, Klaipeda, Lithuania: Baltija Publishing. 198 pages. S. 125 – 128.
  3. Лояк Л.М. Ресторанне господарство курорту «Буковель»: кулінарні традиції та інновації. Реалії та перспективи розвитку індустрії гостинності в умовах інтеграційних процесів: тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції, 29 березня 2019 р. Мукачево: РВВ МДУ. С. 29 – 32.
  4. Загнибіда Р. П., Лояк Л. М. Кулінарна спадщина населення Прикарпаття. Dziedzictwo Kulturowe regionu pogranicza. Tom VIII. Corzow Wielko Polski, 2020. C. 285-299.

5.     Загнибіда Р. П., Лояк Л. М. Формування комунікативних навиків у фахівців готельно-ресторанного господарства. Матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання»: 19–20 березня 2020 року, м. Черкаси [Електронний ресурс] : у 2-х томах / М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т.  Т. 1. Черкаси: ЧДТУ, 2020. С.32-35.6.     Деркач Т., Лояк Л.М., Концептуальні основи управління безпекою підприємств ресторанного господарства курорту «Буковель». Соціально-економічний розвиток і безпека України: стан та перспективи: матеріали міжвузівської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих вчених (м. Львів, 25 березня 2021 р.) / за заг.ред. З.Р.Кісіль. Львів : Галицька видавнича спілка, 2021. С. 109–111.7.     Васильчак С.В., Лояк Л.М., Забезпечення економічної безпеки підприємств у сфері ресторанного бізнесу в умовах пандемії Covid-10. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми зміцнення економічної безпеки держави та суб’єктів господарської діяльності», 16 квітня 2021 року, м. Львів, ЛДВС, С. 105–109.8.     Лояк Л. М., Загнибіда Р. П. Актуальні проблеми підприємницької діяльності у сфері ресторанного господарства. Матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції «Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі й торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи» ПДАУ, 15 лютого 2022 року. Полтава, 2022. С.158-162.9.     Тарас А., Лояк Л. Покутська кухня як передумова розвитку гастрономічного туризму регіону. Матеріали ІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ. «Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика», 19 травня 2022 року, .м.Львів, ЛДУФК ім. Івана Боберського. С. 409–413.10. Васильчак С., Лояк Л., Загнибіда Р. Актуальні проблеми управління підприємствами сфери ресторанного господарства в сучасних умовах. Економіко-соціальні відносини в галузі фізичної культури та сфері обслуговування: тези доповіді ІVміжнар.наук.-прак. конф., м.Львів, 21 верес.2022 р. Львів, 2022. С.214-21611. Лояк Л., Загнибіда Р., Бурчак С. Актуальність та тенденції кулінарного дизайну у технології високої кухні. Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України : Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України» (Івано-Франківськ, 6 грудня 2022 р.) / Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника / гол. редкол. – проф. Володимир Клапчук. Івано-Франківськ, 2022. С.124–135.12. Ханас Б., Васильчак С., Лояк Л. Маркетингові інструменти економічного розвитку готелтно-ресторанних підприємств в умовах пандемії. Матеріали ІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ. «Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика», 19 травня 2022 року, .м.Львів, ЛДУФК ім. Івана Боберського. С. 211–215. 13. Клапчук В., Лояк Л., Лояк А. Актуальні тенденції у сфері ресторанного бізнесу Івано-Франківська :реалії та прогнози. Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України : Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України» (Івано-Франківськ, 6 грудня 2022 р.) / Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника / гол. редкол. – проф. Володимир Клапчук. Івано-Франківськ, 2022. С.269–280. 14. Лояк Л., Андрухів Я. Інноваційне обладнання та технології приготування кулінарної продукції в сучасних закладах ресторанного господарства. Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України : Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України» (Івано-Франківськ, 6 грудня 2022 р.) / Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника / гол. редкол. – проф. Володимир Клапчук. Івано-Франківськ, 2022. С.440–451.15. Загнибіда Р.П., Лояк Л.М. Гастрономічний туризм Прикарпаття: сучасний тренд та перспективи розвитку. Zeszytu Naukowego Prac Ukrainoznawczych 2022. NR 9.С. 81–93. https://zeszytnaukowy.ajp.edu.pl/resources/html/cms/MAINPAGE16. Загнибіда Р., Лояк Л. Сучасний стан діяльності підприємств сфери ресторанного господарства в умовах війни. Сталий розвиток економіки, суспільства та підприємництва [Електронний ресурс]: мaтepiaли Міжнар.наук.-практ. конф., Івано-Франківськ, 27–28 квітня 2023 р./ За ред. І. Перевозової. Львів: Видавець Кошовий Б.-П.О., 2023. С. 711–713.17. Лояк Л. М., Боднарчук Л. Т. Актуальні тенденції функціонування закладів ресторанного господарства на курорті «Буковель». International scientific-practical conference «Science, education, technology and society: problems and prospects » conference proceedings (Bratislava, Slovakia, October 12, 2023). Bratislava, Slovakia: Scholarly Publisher ICSSH, 2023. P.34–36.18. Лояк Л. М., Бобкович І. І. Стан та пріоритети діяльності закладів ресторанного господарства Івано-Франківська в сучасних умовах. Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (23-24 листопада 2023 р.). Львів : ЛТЕУ, 2023. С. 81–84.19. Рибак А., Лояк Л. Розвиток української кухні в курортних містах (на прикладі м. Яремче) – актуальний гастрономічний тренд. Сучасні тренди розвитку сфери гостинності: адаптація до викликів сьогодення : матеріали І Всеукр. студент. наук.-практ. конференції / за ред. В. С. Великочого, Н. В. Мельник, м. Івано-Франківськ, 16 травня 2024 р. Електронне видання. Івано-Франківськ : Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2024. С. 78−80.20. Усатенко А.В., Лояк Л.М. Гастрономічна спадщина Покуття та перспективи розвитку туризму. Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності: збірник тез доповідей XIII Всеукраїнської міжвузівської наукової конференції студентів, аспірантів і молодих учених 16-17 травня 2024р., О.: ОНТУ, 2024. С. 11–14 с.

Авторські свідоцтва на твір:

  1. Лояк Л.М. Навчально-методичний посібник «Організація ресторанного господарства: організаційно-технологічні основи» /  Л.М. Лояк / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №82532.– Дата реєстрації – 25.10.2018 р.
  2. Лояк Л.М. Навчальний  посібник «Організація ресторанного господарства. Лабораторний практикум (для студентів 3 курсу денної форми навчання» / Л.М. Лояк / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №82539.– Дата реєстрації – 26.10.2018 р.
  3. Лояк Л.М. Навчальний  посібник «Організація ресторанного господарства. Лабораторний практикум (для студентів 2 курсу денної форми навчання» / Л.М. Лояк / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №82538.– Дата реєстрації – 26.10.2018 р.
  4. Лояк Л.М. Навчально-методичний посібник «Інноваційні ресторанні технології» / Л.М. Лояк / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №82526.– Дата реєстрації – 25.10.2018 р.
  5. Лояк Л.М., Загнибіда Р.П. Навчально-методичний посібник «Технологія продукції ресторанного господарства. Лабораторний практикум» / Л.М. Лояк, Р.П. Загнибіда / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №94371 – Дата реєстрації – 02.12.2019 р.

 

Навчально-методичні праці:

  1. Лояк Л.М. Барна справа / Готельно-ресторанна справа (самостійна робота студентів): навч. метод. посіб. / відп. ред. проф. В.М. Клапчук. Івано-Франківськ. Фоліант. 2017. С. 12–17.
  2. Лояк Л.М. Організація ресторанного господарства / Готельно-ресторанна справа (самостійна робота студентів): навч. метод. посіб. / відп. ред. проф. В.М. Клапчук. Івано-Франківськ. Фоліант, 2017. С. 258–271.
  3. Лояк Л.М. Технологія продукції ресторанного господарства. Готельно-ресторанна справа (самостійна робота студентів): навч. метод. посіб. / відп. ред. проф. В.М. Клапчук. Івано-Франківськ. Фоліант, 2017. С. 355–368.
  4. Лояк Л.М. Організація ресторанного господарства / Навчальні програми фахових дисциплін для підготовки бакалаврів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»: навч. метод. посіб. / відп. ред. проф. В.М. Клапчук. Івано-Франківськ. Фоліант, 2017. – С. 90 –110.
  5. Лояк Л.М. Технологія продукції ресторанного господарства / Навчальні програми фахових дисциплін для підготовки бакалаврів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»: навч. метод. посіб. / відп. ред. проф. В.М. Клапчук. Івано-Франківськ. Фоліант, 2017. – С. 110 –123.
  6. Клапчук В.М., Богославець, І.М., Котенко Р.М., Лояк Л.М. Методичні рекомендації для виконання курсових робіт зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»: навч. метод. посіб. Івано-Франківськ. 2017. 42 с.
  7. Лояк Л.М. Інноваційні ресторанні технології: навч. метод. посіб. Івано-Франківськ. 2017. 178 с.
  8. Л.М. Лояк, Р.П. Загнибіда, Я.М. Андрухів. Технологія продукції ресторанного господарства. Лабораторний практикум: навч. метод. посіб. Івано-Франківськ. 2017. 68 с.
  9. Лояк Л.М. Інноваційні ресторанні технології / Курортна справа (самостійна робота студентів) : Навчально-методичний посібник / За ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». – Івано-Франківськ : «Фоліант», 2018. – С. 55–65.
  10. Лояк Л.М., Загнибіда Р.П. Навчально-методичний посібник «Технологія продукції ресторанного господарства. Лабораторний практикум»: навч. метод. посіб. Івано-Франківськ. 2019. 80 с.
  11. Лояк Л.М. Висока кухня. Курортна справа: Освітньо-професійна програма та робочі програми навчальних дисциплін: Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 35–42.
  12. Лояк Л.М. Лакшері сервіс. Курортна справа: Освітньо-професійна програма та робочі програми навчальних дисциплін: Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 100–106.
  13. Лояк Л.М. Креатив у ресторанних технологіях. Курортна справа: Освітньо-професійна програма та робочі програми навчальних дисциплін : Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 81–90.
  14. Лояк Л.М. Організація ресторанного господарства. Готельно-ресторанна справа: Силабуси: Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 107–116.
  15. Лояк Л. М. Креатив ресторанних технологій: навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ: Видавець Кушнір Г. М., 2024. 248с.
  16. Лояк Л.М. Ресторанна справа: Навчально-методичні рекомендації. Івано-Франківськ: Територія друку, 2024. 56 с.
  17. Лояк Л.М., Загнибіда Р.П. Навчально-методичні рекомендації до написання курсових робіт з дисципліни «Організація ресторанного господарства» для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа. Івано-Франківськ: Територія друку, 2024. 34 с.
  18. Лояк Л.М., Загнибіда Р.П. Навчально-методичні рекомендації до написання курсових робіт з дисципліни «Ресторанна справа» для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ОПП «Міжнародний готельний бізнес». Івано-Франківськ: Територія друку, 2024. 34 с.

 

Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір:

  1. Лояк Л.М. Навчально-методичний посібник «Організація ресторанного господарства: організаційно-технологічні основи» / Л.М. Лояк / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №82532.– Дата реєстрації – 25.10.2018 р.
  2. Лояк Л.М. Навчальний посібник «Організація ресторанного господарства. Лабораторний практикум (для студентів 3 курсу денної форми навчання» / Л.М. Лояк / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №82539.– Дата реєстрації – 26.10.2018 р.
  3. Лояк Л.М. Навчальний посібник «Організація ресторанного господарства. Лабораторний практикум (для студентів 2 курсу денної форми навчання» / Л.М. Лояк / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №82538.– Дата реєстрації – 26.10.2018 р.
  4. Лояк Л.М. Навчально-методичний посібник «Інноваційні ресторанні технології» / Л.М. Лояк / Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір. – №82526.– Дата реєстрації – 25.10.2018 р.
  5. Лояк Л.М., Загнибіда Р.П. Навчально-методичний посібник «Технологія продукції ресторанного господарства. Лабораторний практикум» / Л.М. Лояк, Р.П. Загнибіда / –  подано на реєстрацію.

 

В 1989–1992 рр. працювала на посаді техніка-технолога виробничого відділу Івано-Франківського комбінату громадського харчування навчальних закладів та промислових підприємств.

1992–1994 рр. – майстер виробничого навчання Івано-Франківського комерційного технікуму;

1994–2005 рр. – викладач організації обслуговування в готелях і туристичних комплексах Івано-Франківського комерційного технікуму, голова циклової комісії туризмознавчих дисциплін

У 2005–2007 рр. – асистент кафедри туризму і краєзнавства Інституту туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

З 2007 р. – старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи.

З вересня 2014 р. – доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи.

У 2016 р. отримала вчене звання доцента кафедри готельно-ресторанної та курортної справи.

У 2018 р. під керівництвом Лояк Л.М.. студентка кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Мицканюк Н. зайняла ІІІ місце на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в м. Одеса.

2018 Р. – членом журі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в НАХТ м. Одеса.

Підвищення кваліфікації, проходження стажування:

  1. Міжнародне стажування “Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід” в обсязі 180/6 кредитів ЕКТС, (Польща-Україна) у період з 11.09.2021р. по 17.10.2021 р. Сеrtifikate Series and registration number: SZFL000759.
  2. Курс підвищення кваліфікації LEVEL UP РАЗОМ З REIKARTZ в обсязі 30/1 кредит ЕКТС, в Навчальному центрі готельної і ресторанної справи Reikartz Hotel Group у період з 18.10.2021р. по 31.10.2021 р. Certificate TQOJAGCE000185.
  3. Міжнародне стажування (підвищення кваліфікації) на тему: «Інноваційна освіта як драйвер сталого розвитку дестинацій: Україна-Польща» (модуль «Тренди в готельно-ресторанному бізнесі»), в обсязі 150 годин: 90 годин/ 3 кредити ЄКТС, 60 годин/ 2 кредити ЄКТС – (індивідуальна робота) з 20 листопада до 22 грудня 2021 року та з 20 січня до 24 січня 2022 року (м. Лодзь, Польща). CIP-0005/2022.
  4. Курси підвищення кваліфікації Modern world trends in the development of science and information technology. Varna University of management. 07.07 – 17.07.2022. Certificate of completion від 17.07.2022.
  5. Наукове стажування без відриву від виробництва у Карпатському національному природному парку у період з 17.10. – 28.11.2022 р. Довідка №10 від 02.01.2023.
  6. Курси підвищення кваліфікаціModern methods and technologies of education in EU higher educational institutions. Varna University of management. Certificate of completion 21.07- 02.08.2023
  7. Підвищення кваліфікації. Ключові елементи формування проєктної заявки. Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника 09.02 – 16.02.2023. Сертифікат СА23 №00016.
  8. Стажування (клмплексне підвищення кваліфікації) у вигляді одноденного ресторанного курсу на тему «Висококласний сервіс задля успіху», пройденого в Edem Resorts Medikal&SPA DSL 24.04.2024 року обсягом 15 годин (0,5 кредиту ЕKTS).
  9. Львівський торговельно-економічний університет Навчання та підвищення кваліфікації (стажування) Сертифікат №111/16 «Педагогічна техніка викладання дисциплін спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (180 годин  (6 кредитів ЄКТС)) 08.04-20.05.2024.

 

ГРОМАДСЬКА ТА ОРГАНІЗАЦІЙНА РОБОТА

  1. Член Вченої ради факультету туризму
  2. Член науково-методичної ради факультету туризму

 

Професійні товариства:

з 2023 р. – членкиня ГО «Професійне об’єднання викладачів і науковців зі сфери обслуговування» (від 2023р., посвідчення № 011)

з 2023 р. – членкиня ГС «Всеукраїнська асоціація гідів» (від 2023р., посвідчення № 0480)