Румянцева Ірина Богданівна
Доктор філософії з галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки за спеціальністю 051 Економіка старший викладач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи |
ОСОБИСТІ ДАНІ:
Українка, одружена, 1990 р.н.
Мови: українська, англійська – зі словником.
Інтереси: подорожі, інновації в сфері готельно-ресторанного бізнесу, здорове харчування.
ОСВІТА:
Середня освіта: З вересня 1997 року до червня 2007 року навчалась у Івано-Франківській ЗОШ I-III ступенів №7, де одержала атестат про повну загальну середню освіту.
Вища освіта: У 2007 році вступила до Інституту туризму ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» на спеціальність «Готельно-ресторанна справа», де отримала диплом бакалавра з відзнакою.
У 2011 році продовжила навчання в цьому ж Вузі, де отримала диплом спеціаліста «Готельна і ресторанна справа» з відзнакою.
Кваліфікація: спеціаліст з готельної і ресторанної справи. Диплом з відзнакою ВА № 43697766 від 01.06.2012 р.
Дипломна робота: «Управління системою якості на підприємстві (на прикладі кафе-бару «Франківський»)».
Науковий керівник – кандидат економічних наук, доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Мендела Ірина Ярославівна.
Аспірантура: (вечірня) 2017-2021 ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».
Поновлення на навчання до аспірантури 2023 року в Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.
Захист дисертації за темою «Прогнозування туристичного попиту в умовах кризових явищ», 16 серпня 2024 року, присудження ступеня доктора філософії (PhD) з галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки за спеціальністю 051 Економіка.
Науковий керівник: доктор економічних наук, професор, кафедри економічної кібернетики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Благун Іван Семенович.
Платформи і сервіси: сервіси та програмні продукти від Microsoft, інструменти Google, Canva, Mentimeter, Zoom, D-learn, CiscoWebex та ін.
Статті у фахових виданнях України.
- Мендела І.Я., Жумбей М.М., Румянцева І.Б. Інноваційні стратегії готельних підприємств. Інтелект ХХІ. Випуск 2/2020. С. 140–143.
- Румянцева І.Б. Чайові в ресторанному бізнесі. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. Вип. 17 Т.2. Івано-Франківськ: Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. 2021. С. 204-211.
- Мендела Є.М., Румянцева І.Б. Інноваційна діяльність у готельному господарстві. Одеса, випуск 73/2022: Економічний науково-практичний журнал. Причорноморські економічні студії. С. 141-143.
- Румянцева І.Б., Мендела Є.М. Роль якісних продуктів харчування в сучасному раціоні людини. Науковий Вісник Одеського національного економічного університету. Збірник наукових праць. № 5-6 (294-295), 2022 С.114-119.
- Благун І.С., Румянцева І.Б. Особливості функціонування туристичного попиту в умовах кризових явищ. «Наука і техніка сьогодні» (Серія «Педагогіка», Серія «Право», Серія «Економіка», Серія «Фізико-математичні науки», Серія «Техніка»)»: журнал. 2022. № 14(14) 2022. С. 110-121
- Благун Іван, Румянцева Ірина. Тренди туристичних потоків в умовах пандемії. Науковий журнал. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2022, № 6 Том 1. С. 115-123
- Мендела І.Я., Румянцева І.Б. Cоціальні медіа в готельно-ресторанному бізнесі. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. Вип. 19 Т.2. Івано-Франківськ: Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. 2023. С. 41-48
- Румянцева І.Б. Систематизація факторів розвитку туристичного ринку. Український журнал прикладної економіки та техніки. Том 8. № 4. С. 250 – 257.
- Румянцева, І. (2023). Моделі прогнозування туристичного попиту. Економіка та суспільство. (58). https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-58-92
- Благун Іван, Румянцева Ірина. Аналіз сучасних тенденцій розвитку туризму в Україні в кризових умовах. Veda a perspektivy. 2024. №2(33). C.56-65 https://doi.org/10.52058/2695-1592-2023-11(33)-56-65
- Румянцева, І. Б., Мендела, І. Я. (2024). Готельна індустрія України в умовах воєнного часу. Проблеми сучасних трансформацій. Серія: економіка та управління, (11). https://doi.org/10.54929/2786-5738-2024-11-12-02
Навчально-методичні видання.
- Мендела І.Я., Румянцева І.Б. Статистика в готельно-ресторанній справі: навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ: Вид-во «Прінт-СВ», 2020. 48 с.
- Румянцева І.Б. Лабораторний практикум для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві. 2020. 52 с.
- Румянцева І.Б. навчально-методичний посібник для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Товарознавство у готельно-ресторанному господарстві. 2021. 52 с.
- Румянцева І.Б. Товарознавство у готельно-ресторанному господарстві. Готельно-ресторанна справа: Силабуси: Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 84–93.
- Румянцева І.Б. Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві. Готельно-ресторанна справа: Силабуси: Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 124–128.
- Румянцева І.Б. Стандартизація, сертифікація і метрологія. Готельно-ресторанна справа: Силабуси: Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 202–207.
- Румянцева І.Б. Барна справа. Готельно-ресторанна справа: Силабуси: Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 221–224.
- Румянцева І.Б. Діловодство. Готельно-ресторанна справа: Силабуси: Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 230–233.
- Румянцева І.Б. Обслуговування в барах. Готельно-ресторанна справа: Силабуси: Навчально-методичний посібник / За заг. ред. проф. В.М. Клапчука / Факультет туризму, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Івано-Франківськ, 2022. С. 262–265.
- Румянцева І.Б. Стандартизація, сертифікація, метрологія: навчально-методичний посібник (для самостійної роботи студентів денної та заочної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа») Івано-Франківськ. 2022. 52 с.
Авторські свідоцтва.
- Мендела І.Я., Румянцева І.Б. Статистика в готельно-ресторанній справі: навчально-методичний посібник. Івано-Франківськ: Вид-во «Прінт-СВ», 2020. 48 с. – №99687 дата реєстрації 14 вересня 2020 року.
- Румянцева І.Б. Стандартизація, сертифікація, метрологія: навчально-методичний посібник (для самостійної роботи студентів денної та заочної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»). Івано-Франківськ: «Прінт-СВ», 2022. 52 с. – № 115544 дата реєстрації 01 листопада 2022 року.
- Румянцева І.Б. Товарознавство у готельно-ресторанному господарстві: навчально-методичний посібник для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Івано-Франківськ: «Прінт-СВ», 2021. 52 с. – № 115543 дата реєстрації 01 листопада 2022 року.
Доповіді тез конференцій.
- Мендела І.Я., Румянцева І.Б. Стратегія підприємства готельного бізнесу. «Проблеми та перспективи вирішення». Міжнародна науково-практична інтернет-конференція молодих вчених «Управління економічними процесами на макро-мікро рівні. 2020 С. 80-81.
- Румянцева І.Б. «Особливості діяльності сучасного ресторанного бізнесу». Матеріали звітної наукової вебконференції викладачів, докторантів, аспірантів університету за 2020 рік ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», 5–9 квітня 2021 р., м. Івано-Франківськ. Електронне видання. Івано-Франківськ: Прикарпат. нац. ун-т ім. В. Стефаника, 2021. С. 166-167.
- Румянцева І.Б. «Якість харчових продуктів у сучасних умовах» Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція. «Інновації управління продуктивністю та поліпшення якості зерна пшениці озимої», присвячена професору Г. П. Жемелі. 2021. С. 71-73.
- Румянцева І.Б., Лахманюк Є.Є. «Діяльність Spa-Готелів в Україні» Матеріали XVII-ої Міжнародної науково-практичної конференції, (07 січня 2022 р., м. Ларнака (Кіпр), дистанційно) «Сучасні аспекти модернізації науки: стан, проблеми, тенденції розвитку» 2022 р. С. 98-101.
- Румянцева І.Б. «Маркетинг в готельному бізнесі». Матеріали міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова. 2022. С. 71-73.
- Румянцева І.Б., Семанишин С.Я. «Інноваційні технології в сучасному ресторанному бізнесі». Управління соціально-економічними трансформаціями господарських процесів: реалії і виклики: збірник тез доповідей ІV Міжнародної науково-практичної конференції (м. Мукачево, 6-7 квітня 2022 р.). Мукачево: МДУ, 2022. С. 205 – 207.
- Клапчук В., Румянцева І., Румянцев І. «Сучасні тенденції в готельно-ресторанному бізнесі»: Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України» (Івано-Франківськ, 6 грудня 2022 р.). Івано-Франківськ, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2022. С. 104-107.
- Румянцева І., Бачинська О. «Діяльність туризму й готельноресторанного бізнесу в Україні»: Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України» (Івано-Франківськ, 6 грудня 2022 р.). Івано-Франківськ, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2022. С. 303-306.
- Михайлов Б., Румянцева І. «Вплив пандемії на діяльність ресторанного бізнесу»: Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України» (Івано-Франківськ, 6 грудня 2022 р.). Івано-Франківськ, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2022. С. 340-343.
- Румянцева І., Лахманюк Є. «Робота готельно-ресторанного бізнесу в Україні в період пандемії»: Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України» (Івано-Франківськ, 6 грудня 2022 р.). Івано-Франківськ, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2022. С. 347-349
- Румянцева І., Лахманюк Є. «Особливості оцінки якості товарів за допомогою товарознавчої експертизи»: ІІ Міжнародна науково-практична конференція (заочна форма) «Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі й торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи» Полтава, ПДАУ, 2023. С. 239-241
- Мендела Ірина, Румянцева Ірина «Особистісна адаптація: персоналізація в готельному бізнесі»: ІІІ Всеукраїнська науково- практична конференція з міжнародною участю. Інновації гостинність туризм: наука, освіта, практика. Львів. 2023 року. С. 152-154.
- Мендела І. Я., Румянцева І. Б. Використання QR-кодів у ресторанному бізнесі «Інновації, тренди та виклики в індустрії гостинності» Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції. Львів. 2023. С. 168-170.
- Мендела І. Я., Румянцева І. Б. Переваги аутсорсингу в ресторанному бізнесі «Цифрове суспільство: управління, фінанси та соціум» Матеріали міжнародної науково-практичної конференції. Дніпро: Університет митної справи та фінансів. Том 2. 2023 р. С. 67-69.
- Румянцева Ірина, Мендела Ірина Сучасні тенденції в індустрії гостинності «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності»: зб. тез доп. ІV Міжнар. наук.-практ. конф. (12 жовтня 2023 року, м. Львів). Львів: ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2023. С. 123-125.
- Румянцева Ірина Перспективи розвитку туристичного попиту на світовому ринку «Проблеми та перспективи сучасної науки та освіти»: Матеріали Х міжнародної науково-практичної конференції м. Львів, 29-30 грудня 2023 року. Львів: Львівський науковий форум, 2023. С. 50-52.
- Румянцева І. Б. Аналіз факторів, що впливають на туристичний попит під час війни International scientific-practical conference “Current issues of science, education and technology in Ukraine and the world”: conference proceedings (Tampere, Finland, December 29, 2023). Tampere, Finland: Scholarly Publisher ICSSH, 2023. P. 33-34.
- Румянцева І. Б. Туристичний попит в умовах кризових явищ «Актуальні питання економіки, обліку та права в сучасних умовах»: збірник тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції (Житомир, 30 грудня 2023 р.). Житомир: ЦФЕНД, 2023. С. 24-25.
- Бутчак Соломія, Румянцева Ірина. Особливості роботи сучасних готелів Сучасні тренди розвитку сфери гостинності: адаптація до викликів сьогодення: матеріали І Всеукр. студент. наук.-практ. конференції / за ред. В. С. Великочого, Н. В. Мельник, (м. Івано-Франківськ, 16 травня 2024 р.). Електронне видання. Івано-Франківськ: Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2024. С. 40-41.
- Кордибанюк Анастасія, Румянцева Ірина. Топ-товари продуктів харчування. Сучасні тренди розвитку сфери гостинності: адаптація до викликів сьогодення: матеріали І Всеукр. студент. наук.-практ. конференції / за ред. В. С. Великочого, Н. В. Мельник, (м. Івано-Франківськ, 16 травня 2024 р.). Електронне видання. Івано-Франківськ: Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2024. С. 44-45.
- Мицкан Святозар, Румянцева Ірина. Сучасне маркування продукції (екомаркування). Сучасні тренди, реалії і перспективи розвитку туризму та готельно-ресторанної справи: збірник тез Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (Хмельницький – Меджибіж, 23-24 травня 2024 року). Хмельницький – Меджибіж: Хмельницький національний університет, 2024. 121 с.
- Віконська Анастасія, Румянцева Ірина. Тенденції у виборі харчових добавок. Сучасні тренди, реалії і перспективи розвитку туризму та готельно-ресторанної справи: збірник тез Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (Хмельницький – Меджибіж, 23-24 травня 2024 року). Хмельницький – Меджибіж: Хмельницький національний університет, 2024. 121 с.
ВИКЛАДАЦЬКИЙ СТАЖ – з 2014 року дотепер.
Дисципліни, які викладає.
«Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві», «Товарознавство», «Товарознавство у готельно-ресторанному господарстві», «Організація здорового харчування».
Організація заходів.
- Організація Онлайн-зустріч студентів з відомим українським кулінарним експертом Євгеном Клопотенком.
- Створення профорієнтаційного ролику зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа».
- Випікання пампухів для малозабезпечених сімей.
- Організація Онлайн-зустріч студентів з відомим українським шеф-кухарем Богданом Михайловим.
- Організація Онлайн-зустріч студентів з ментором Валентином Михайловим.
- Онлайн-зустріч студентів з Тетяною Терсеновою-Заводовською про сучасний столовий етикет.
- Організація благодійної книжкової ярмарки в 2022 році на факультеті туризму.
- Організація зустрічі випускниці Анастасії Феношин. Рубрика «Успішні випускники». 2023.
- Організація зустрічі випускника Володимира Юсипіва. Рубрика «Успішні випускники». 2024.
Стажування (підвищення кваліфікації) (останні 5 років).
- International postgraduate practical internship «New and innovative teaching methods» (Certificate # 2244/MSAP/2020), organized by Malopolska School of Public Administration University of Economics in Krakow, May 04-29, 2020 (120год/4ECTS).
- Profi club «Ефективне управління закладом в сфері HoReCa (кафе, бари, ресторани)», 16.09.2021 (10 год.)
- Reikartz Hotel School «LEVEL UP разом з REIKARTZ» 18-31 жовтня 2021(30год/1ECTS).
- Profi club, НУХТ. Київ. 02-28.2021р «СПЕЦІАЛІСТ СИСТЕМИ ХАССП/HACCP В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ».
- Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. 01.12 – 01.02.2022 р (без відриву від виробництва), №249/4 від 25.11.2021р.; Сертифікат. Стажування.
- Дієтолог-нутриціолог. Базовий рівень. International education centre. Expert X. KHGR/15.07.2024.
Грамоти, нагороди.
- Грамота за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію культурної спадщини на Прикарпатті та з нагоди відзначення Всесвітнього дня туризму. Івано-Франківська обласна державна адміністрація. Управління культури, національностей та релігій. Начальник управління Володимир Федорак. 2022.
- Подяка міського голови за вагомі заслуги у розвитку туристичної галузі Івано-Франківської області, сумлінну багаторічну працю та з нагоди відзначення 20-річчя факультету туризму. Міський голова Руслан Марцинків. 2023.
Громадська діяльність.
Учасниця ГО «Ресторанна гільдія» згідно наказу № 01/2022 від 12.01.2022 дотепер.
Учасниця ГО «Професійне об’єднання викладачів і науковців зі сфери обслуговування» №0444, 2023. Дотепер.
Сфера наукових інтересів.
Робота чат ботів в готельно-ресторанному бізнесі.
Використання органічної продукції в закладах ресторанного господарства.
Особливості становлення суперфудів в Україні.
Вплив інноваційних технологій на готельно-ресторанний бізнес.
Популяризація здорової їжі серед населення та в закладах освіти.
Безпечність їжі та впровадження системи HACCP в закладах харчування.
Перспективи розвитку гастрономічного Прикарпаття.
Сучасні тенденції харчування дітей та підлітків.