Наукова робота студентів

Студенти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа активно долучились до наукового пошуку та мали можливість презентувати результати власних наукових досліджень серед студентської молоді з різних університетів України. Особливо жваву наукову дискусію викликали доповіді наших студентів про особливості організації оздоровчих ретритів в Україні та за кордоном, а також вплив солодкого рефрешменту на задоволення клієнтів. Науковий захід став платформою для здобуття нового досвіду, цікавого студентського спілкування та генерування нових ідей.

 

 

 

На факультеті розпочав свою роботу студентський хаб наукових ініціатив «Нова генерація» Бути розумним – це модно!

Сьогодні такі наративи є мейнстріом серед студентської молоді. Адаптовуючись до викликів сьогодення, на Факультеті туризму створено студентський хаб наукових ініціатив «Нова генерація».

Його функціонування покликане всебічно популяризувати науку серед здобувачів вищої освіти, сприяти науково-дослідницькій діяльності та науковій співпраці зі студентами інших структурних підрозділів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Серед ініціатив наукового хабу ‒ організація та проведення заходів з популяризації принципів академічної доброчесності; сприяння в поширенні інформації про наукові заходи, конкурси, стартапи, які проводять ЗВО України, органи місцевого самоврядування, громадські організації.

 

 

4 квітня 2024 року, в рамках щорічної звітної наукової конференції викладачів, докторантів, аспірантів та студентів за 2023 рік в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника на факультеті туризму здобувачі ділилися своїми здобутками наукових пошуків. У засіданні підсекції «Готельно-ресторанної та курортної справи» взяло участь 57 здобувачів.Дискутували на теми українського фаст-фуду, переваг впровадження штучного інтелекту в готельно-ресторанний бізнес, трендів дизайну інтер’єрів закладів ресторанного господарства, сучасних викликів сфери гостинності України. Традиційно найкраща студентська доповідь Кукурудз Романни (1 курс, ОР «Магістр») на тему: «Актуальність та ефективність використання інноваційного обладнання у технологіях приготування ресторанної продукції» буде опублікована у збірнику студентських наукових праць «Еврика». За змістовні та цікаві виступи грамотами нагороджені Грабар Тетяна (І курс, ОР «Магістр») ‒ доповідь на тему: «Заклади ресторанного господарства для відпочинку з дітьми», та Лахманюк Єлизавета ( IV курс, ОР «Бакалавр») ‒ доповідь на тему: «Глемпінг: форма ескапізму та курортна розкіш».

 

 

Рішенням Галузевої конкурсної комісії другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2023/2024 в.р. зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Дипломом III ступеня нагороджено магістранта ОПП «Курортна справа» Дудіна Володимира та студента другого курсу ОПП «Готельно-ресторанна справа» Клапчука Тараса (тема наукової роботи «ТЕРИТОРІАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ КУРОРТУ «ЯРЕМЧЕ» У НАДВІРНЯНСЬКОМУ РАЙОНІ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТЬ»), керівник – д.ін., проф., завідувач готельно-ресторанної та курортної справи Клапчук Володимир Михайлович Щиро вітаємо студентів з зайнятим третім місцем у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2023/2024 в.р. зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Пишаємося нашими студентами та їхніми здобутками.

 

7 грудня 2023 року на кафедрі готельно-ресторанної та курортної справи визначили переможців І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади

 

В результаті проведення І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 07 грудня 2023 на кафедрі готельно-ресторанної та курортної справи журі визначили студентські наукові роботи для участі у другому турі. Вітаємо переможців й усіх учасників першого туру конкурсу!

 

22 листопада 2023 року відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа”