Освітньо-професійна програма «Міжнародний готельний бізнес»
Шлях у світ індустрії гостинності відкриє для Вас освітньо-професійна програма «Міжнародний готельний бізнес»!
Дана освітньо-професійна програма зорієнтована на випускників шкіл / коледжів і всіх, хто хоче пов’язати свою кар’єру з індустрією гостинності та мати можливість працювати в будь-якій точці світу.
РОБОТОДАВЦІ – ПАРТНЕРИ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ, УЧАСНИКИ ФОРМУВАННЯ ЗМІСТУ НАВЧАННЯ І ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ
Готельно-ресторанні комплекси та курортні заклади західного регіону України: готелі – «Зірка Буковеля» («Радіссон Блю»), «Святий Шарбель», ТОВ «Надія», “Піги”,”Аверс”,”Фонтуш-бутік”та ін. Компанія «VOYAJ CLUB TURIZM GIDA» (Туреччина), підприємство «SMART TOUR LTD» (Болгарія), Health Resort & Medical SPA Panorama Morska (Польща), приватне підприємство «STAFFORENT» LTD (Болгарія), ТзОВ «Тревел Стаді Ворк», ТзОВ “ALGOOS STUDY WORK AND TRAVEL LTD S.R.L.”, асоціація U.C.M. Італія «Середземноморський союз кухарів» Фоджа (Італійська Республіка).
Конкурентні переваги освітньо-професійної програми :
- входить до затребуваних та високооплачуваних професій на міжнародному ринку праці
- оплачувана міжнародна практика, стажування та початок кар’єри уже під час навчання
- проблемно-орієнтоване навчання, системне залучення до викладання авторитетних науковців, експертів у сфері міжнародного готельного та ресторанного бізнесу, проведення майстер-класів та лекцій професіоналами
- виїзні практичні заняття на системній основі
- студентоцентризм, можливості формування індивідуальної траєкторії навчання та професійного розвитку
Після закінчення навчання випускники отримують:
Освітню кваліфікацію – бакалавр з готельно-ресторанної справи.
Термін навчання – 3 роки 10 місяців.
Форма навчання – денна та заочна форма.
МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ (ПОСАДИ)
- Керуючий готельним господарством
- Керівники малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства
- Керуючий готелем (пансіонатом, кемпінгом і т. ін.)
- Менеджери (управителі) в готелях та інших місцях розміщення
- Менеджер (управитель) у готельному господарстві
- Фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін.)
- Фахівець із готельної справи
- Фахівець із ресторанної справи
Випускники також можуть займатися підприємницькою діяльністю у сфері готельно-ресторанного бізнесу, відкриваючи власні готелі та ресторани. Існує можливість продовження навчання за програмою другого (магістерського) рівня вищої освіти.
Вступити на 1 курс можна на основі повної загальної середньої освіти. Для цього потрібно скласти національний мультипредметний тест (в 2024 році: НМТ чи сертифікати ЗНО). Спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа» у 2024 році передбачає складання іспитів
НМТ із таких предметів:
- Українська мова.
- Математика.
- Історія України.
- Предмет на вибір: англійська мова, географія, фізика або біологія.
Умовою вступу є також мотиваційний лист.
Вступити на 2 курс можна на основі середньої спеціальної освіти (заклад вищої освіти має право визнати та перезарахувати кредити ЄКТС, отримані в межах попередньої освітньої програми підготовки молодшого бакалавра). Також на курс можна вступити на основі базової вищої освіти (ОС бакалавр) чи/та повної вищої освіти (ОС спеціаліст/магістр). В такому випадку за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» зараховують не більше, ніж 60 кредитів ЄКТС.
Кафедра готельно-ресторанної справи випускає підготовлених фахівців, які при отриманні диплома вже мають досвід роботи і високо цінуються роботодавцями в усьому світі.